Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

'Dronken' handhavers in Amsterdamse kroegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Dronken handhavers in amsterdamse kroegen

'Dronken' handhavers in Amsterdamse kroegen

11 januari 2017 om 12:15

Amsterdamse kroegen kunnen zich opmaken voor de komst van acteurs die net doen alsof ze dronken zijn.   Zo wordt gecontroleerd of kroegen niet te lang doorschenken aan jongeren die al aangeschoten zijn.

Dronken in de kroeg

Dat meldt AT5 vandaag. Uit onderzoek is gebleken dat er in cafés en andere horecagelegenheden slecht wordt gecontroleerd op leeftijd.

Daarnaast zou er te makkelijk worden doorgeschonken worden aan klanten die al dronken zijn. In bijna driekwart van de cafés konden de 'dronken' acteurs blijven doordrinken. 

Horeca moet optreden

'De horeca moet zich de uitkomsten van het onderzoek aantrekken en hier nu echt werk van maken', zegt een woordvoerder van de burgemeester Van der Laan. 'Ook op andere plekken waar alcohol wordt verkocht, moet de naleving van de regels beter.

De gemeente zal de komende jaren extra maatregelen nemen om te controleren dat het ook echt gebeurt, onder meer met extra preventie en met de inzet van jonge, meerderjarige handhavers.'

Naast kroegen presteren ook sportclubs en avondwinkels onder de maat. In supermarkten en slijterijen wordt wel goed gecontroleerd. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties