Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dieptepunt in de bierverkoop voor Duitse brouwers in 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duitse brouwers verkochten nog nooit zo weinig bier

31 januari 2020 om 09:52

In Duitsland is in 2019 een dieptepunt in de bierverkoop bereikt. De Duitsers dronken nog minder bier dan in 2017 toen het vorige laagterecord werd neergezet.

Duits bier
Warsteiner
Bitburger logo

Lagere bierverkoop van Duits bier

Sinds 1993 is de jaarlijkse bierverkoop van Duits bier met 17,9% gedaald, zo blijkt uit data van het Statistische Bundesamt. In 2018 kende de bierverkoop bij onze oosterburen juist een stijging ten opzichte van het jaar ervoor, maar dit werd mede veroorzaakt door het WK Voetbal in Rusland en de hete zomer. De Duitse brouwers sloten 2019 af met 1,9 procent minder verkocht bier vergeleken met 2018.

Lees ook

Er werd vorig jaar nog 9,22 miljard liter Duits bier verkocht, wat minder dan is het laatste diepterecord in 2017 van 9,35 miljard liter. Ruim 80% van het Duitse bier wordt in Duitsland op de markt gebracht en er wordt dus minder dan 20% van geëxporteerd.

Alcoholvrij Duits bier Er moet wel worden opgemerkt dat in deze cijfers alcoholvrij bier en geïmporteerd bier niet zijn meegenomen. Aangezien Duitsers ook vaker voor alcoholvrij bier kiezen, kunnen de cijfers dus nog enigszins meevallen voor de Duitse brouwers.

Oorzaken

De daling van bierverkoop is in Duitsland al jaren gaande. Oorzaken die hiervoor worden genoemd zijn de vergrijzing, met dus een kleinere bevolkingsgroep in de leeftijd tussen de 20 en 40 jaar en een meer bewuste levensstijl met minder alcohol. Toch wanhopen de Duitse brouwers niet. De biersector is optimistisch, omdat er de komende tijd meer nieuwe merken en alcoholvrije varianten op de markt gaan komen.

Cookie instellingen