Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duurzaam distributiecentrum voor Slot Oostende / Emelisse

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duurzaam distributiecentrum voor Slot Oostende / Emelisse

22 augustus 2018 om 16:29

Slot Oostende & Emelisse gaan voor een duurzaam distributiecentrum, opslag en kantoor. De Zeeuwse brouwer verwacht het gebouw rond december af te hebben. 

Slot Oostende / Emelisse: Duurzaam distributiecentrum
Slot Oostende
brouwerij emelisse

Bouw gestart in maart

Slot Oostende bouwt Sinds de feestelijke onthulling van de bouwborden door wethouder Derk Alssema op 27 maart is er veel veranderd op het perceel waar het nieuwe gebouw wordt gebouwd. De gehele stalen constructie staat er, de bouw is weer hervat na de bouwvakantie. De verwachting is dat het gebouw in de maand december gereed is.

Lees ook

Reactie Slot Oostende / Emelisse: "Trots zijn wij op het feit dat dit gebouw zeer duurzaam wordt. Zo worden de verwarming en koeling voorzien van energie door warmtepompen. Tevens beschikt het gebouw eind dit jaar over circa 50 zonnepanelen voor de energieopwekking, de verlichting is uitsluitend ledverlichting en het gebouw heeft een enorm goede isolatie."

Rijpen van Emelisse bieren 

In dit nieuwe gebouw wordt niet alleen het distributiecentrum gevestigd, maar ook de opslag van alle ingrediënten voor de brouwerij en het kantoor. Het biermerk Emelisse staat bekend om haar specials die op onder andere oude wijn, whisky of rum vaten zijn gelagerd. Voor dit unieke gedeelte van het productieproces wordt een deel van het nieuwe gebouw gereserveerd.