Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Designer glas 2023 ontworpen door Hedof

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Designer glas 2023 ontworpen door Hedof

25 juli 2023 om 13:00

Duvel lanceert ieder jaar een Designer bierglas dat jaarlijks door een andere kunstenaar wordt ontworpen. Dit jaar is het Duvel Designer glas ontworpen door illustrator Hedof.

Duvel Designer glas 2023 ontworpen door Hedof
Duvel bier
Duvel Designer bierglas 2023 en een flesje Duvel vastgehouden door Hedof

Duvel bierglas x Hedof

Een kleurrijke verzameling van bonte outfits, maskers en glazen siert het iconische glas en nodigt uit om te proosten. Voor de nieuwste editie van de Duvel Collection werkt het biermerk samen met de Bredase illustrator Rick Berkelmans, bekend onder de naam Hedof.

Hedof schenkt duvel in zijn eigen designer glas Inspiratie voor het design haalt Hedof uit momenten van verbinding; middels zijn ontwerp neemt hij je mee in “de kunst van het vieren”. Vieren kent wereldwijd vele vormen en gedaanten. Maar er is een grote gemene deler: het echt even loskomen van de dagelijkse routine en stilstaan bij een moment of mijlpaal, vaak gepaard met een proost. En dat is precies de plek waar Duvel en Hedof elkaar vinden. Het nieuwe designer glas is vanaf 4 september aanstaande, in een beperkte oplage, verkrijgbaar.

Bekijk ook de online aanbieders van het Duvel Collection Bierpakket.

De kunst van het vieren

Het ontwerpen van het Duvel designer glas was altijd al een stiekeme droom van Hedof. Jarenlang spaarde Rick zelf de glazen van zijn voorgangers, waaronder die van Piet Parra, Morrison Schiffmacher en Franky Sticks. “Dat ik mijn eigen glas kan toevoegen aan de collectie en mijn ontwerp nu zelf een collectors item is, voelt nog een beetje onwerkelijk”.

Lees ook

Hij kreeg volledige, creatieve vrijheid voor het maken van zijn design. “Vieren is wat me inspireerde, even weg uit het dagelijkse leven. Hoe wilder uitgedost, hoe wilder vaak het feest. Dat moment heb ik proberen te vangen middels mijn design voor het Duvel glas. Ik wilde een glas maken dat uitnodigt om te vieren en te proosten op iets kleins of iets groots.” Aldus Rick.

Het iconische glas als canvas

Duvel Collection Bierglas 2023 door hedof Duvel is veel meer dan een passie voor bier. Het is een echte passie voor goede smaak. Voor de Duvel Collection brengen jaarlijks internationale en opkomende artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas. Het resultaat is een gelimiteerde oplage kunstobjecten. Eerder mochten Piet Parra, Eley Kishimoto en Denis Meyers zich uitleven op het glas. Nadien volgden onder andere Stefan Glerum, Morrison Schiffmacher, Franky Sticks en nu dus Hedof uit Breda. Voor een highlight-overzicht van artiesten die Hedof voorgingen, check de Duvel Art Gallery video op https://www.duvel.com/nl-nl/collections.

Over Hedof

Hedof is de studionaam van illustrator Rick Berkelmans. Zijn opvallende illustratiewerk is een doordachte, slim uitgebalanceerde compositie vol bontgekleurde landschappen, sneaky figuren en gekke vormen. Een weerspiegeling van Rick’s positieve instelling. Zijn sprekende illustraties zijn wereldwijd te bewonderen op producten, muren in zowel Nederland als het buitenland, installaties en in magazines.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Duvel designer glas 2023 is vanaf 4 september, in beperkte oplage, verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau bij aankoop van Duvel. Check www.duvel.com/hedof voor meer info.

Hedof drinkt duvel uit zijn eigen designer glas

Cookie instellingen