Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel onderzoekt redenen om te proosten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel onderzoekt redenen om te proosten

12 mei 2021 om 11:05

De terrassen zijn weer open en dat betekent dat er weer genoeg reden is om te proosten met een biertje. Duvel heeft onderzoek gedaan naar de beste of mooiste redenen om te cheerzen.

Duvel 666 bier in glas en flesjes op tafel met een 666 neon lamp erachter
Duvel Moortgat brouwerij logo
Duvel 666 bier in glas en flesjes op tafel met een 666 neon lamp erachter

Terrassen open voor een biertje

Duvel 666 op het terras De terrassen zijn geopend en de vers getapte biertjes worden weer uitgeserveerd. Of je nou proost (81%), cheers (34%) of santé (20%) zegt, Nederlanders zijn het behoorlijk met elkaar eens wat de beste of mooiste redenen zijn om te cheerzen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Duvel 6,66% onder 666 Nederlanders.

We hunkeren er massaal naar om onze mijlpalen met elkaar te vieren (57%), te toosten op het leven (34%) en hopen op zinderende zomeravonden (34%). Na de lockdown proosten we op elkaar weer een flinke knuffel kunnen geven (20,6%) en onbezorgd naar het buitenland op vakantie kunnen gaan (15,9%).

Uiteraard proosten we met een vol glas, want met een halfvol glas is dat volgens 8% uit den boze. Speciaal voor de introductie van Duvel 6,66%, het nieuwste blond bier van brouwerij Duvel Moortgat, worden terrasgangers geïnspireerd met 666 redenen om er eentje te drinken. 

666 keer cheers

Er is natuurlijk altijd wel een reden om te proosten. Duvel 6,66%, een nieuw blond speciaalbier ontwikkeld voor het 150-jarig bestaan van de Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat, komt zelfs met 666 uiteenlopende redenen.

Lees ook

Op de lijst staan niet alleen de bekende momenten, zoals het weerzien van oude vrienden, maar juist ook luchtigere proostmomenten. Wat Duvel betreft wordt er net zo goed gedronken op het feit dat ‘het niet gebrouwen is in een abdij’, ‘omdat het kan’ en ‘omdat je waarschijnlijk nooit president van de Verenigde Staten wordt’. Duvel CEO Michel Moortgat: “Duvel 6,66% is als volmondig blond een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken. En een proostmoment om welke reden dan ook is een goede reden. Dus: santé, salut en skoll op wat er ook maar te vieren valt!”  

Redenen om te proosten

Op de vraag wat de beste redenen zijn om te proosten deze zomer kiest Nederland voor mijlpalen die je met al je vrienden wil vieren (57%), zinderende zomeravonden (34%) en de eerste zomerse dag (33%). De barbecue die overuren draait doet het ook goed (21%), net als een kampvuur onder de sterren (19%) en een biertje met bitterballen in de kroeg (19%).

Met 34% wordt er het liefst getoost op het leven, 29% kiest voor iemands gezondheid en 12% voor vriendschap. En dan de regels. Wat volgens de ondervraagden absoluut niet kan is een speech van tien minuten voordat er een (lauwe) slok genomen mag worden (56%). Elkaar niet recht in de ogen aankijken (20%) is ook not done - gevolg: zeven jaar slechte seks. En proosten met een halfvol glas is volgens 8% uit den boze. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Duvel 6,66% is in de Nederlandse horeca zowel van de tap als op fles verkrijgbaar en is tevens op fles te koop bij selecte slijterijen. Het is een toegankelijk bier met de bekende Duvel punch. De smaak is zacht, aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van zes verfijnde hopsoorten. Kortom: een nieuwe Duvel die duivels lekker doordrinkbaar is.