Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Een derde van de BOB\'ers is niet nuchter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Een derde van de BOB'ers is niet nuchter

13 december 2010 om 15:55

Een derde van de mensen die belooft niet te drinken omdat zij de bob is, besluit halverwege de avond toch een drankje te nemen, blijkt ui onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Een derde van de Bobbers is niet nuchter

Vrienden die wel alcohol nuttigen, zijn vaak aanleiding om een glaasje mee te drinken: zestig procent van de bewust onbeschonken bestuurders krijgt drank aangeboden van vrienden. De helft daarvan kan het aanbod niet afslaan en kruipt vervolgens toch achter het stuur.

Lees ook

Voor het ministerie zijn de cijfers reden genoeg voor een nieuwe campagne om het bewustzijn onder bewust niet-drinkende bestuurders te verhogen. Het doel van de '100 procent Bob, nul procent op'-campagne is om de bob op te roepen helemaal niets te drinken. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat het vaak fout gaat als er één drankje is gedronken. De drempel om dan nog een drankje te nemen en daarna nog eentje, zou dan veel lager zijn.

De politie heeft aangekondigd tijdens de campagne extra te controleren op alcohol in het verkeer. Een goede zaak om veel te controleren, want als je dit bericht leest op nu.nl dan moet je er toch niet aan denken dat je het slachtoffer wordt van zo'n imbeciel die met teveel drank op gaat rijden!

Cookie instellingen