Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Een drankje koelen in 45 seconden - De V-Tex technologie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Een drankje koelen in 45 seconden

18 september 2013 om 14:55

In 45 seconden een koud biertje? Het kan met de techniek van Rapidcool. Rapidcool heeft een koeltechniek ontwikkeld, de V-Tex technologie, die ervoor zorgt dat drankjes snel gekoeld kunnen worden.

Rapidcool

Rapidcool, een innovatieproject dat financieel wordt ondersteund door de EU, zorgt voor een revolutionaire verlaging van energieverbruik bij het koelen van voorverpakte dranken bij verkooppunten. Dat scheelt de detailhandelaar niet alleen geld, maar is uiteindelijk ook beter voor het milieu. De technologie draagt bij aan een lager energieverbruik doordat voorverpakte dranken op kamertemperatuur opgeslagen kunnen worden en op een goedkope manier ter plekke in recordtijd gekoeld worden.

In 45 seconden koud bier
Gemiddeld verbruiken koelkasten en vriezers in de detailhandel in Europa zo’n 85TWh per jaar, wat gelijk staat aan de energie die nodig is om 20 miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien. Omdat de techniek van Rapidcool blikken en flessen in 45 seconden of minder vanaf kamertemperatuur naar 4°C kan koelen, zorgt dat voor flinke besparingen. 

Lees ook

Hoe het werkt
Het koelen van te kleine hoeveelheden en het continu in werking houden van de apparaten om de drankjes gekoeld te houden kost veel energie en is slecht voor het milieu. Daarvoor bedachten de ontwikkelaars van Rapidcool de V-Tex technologie die ervoor zorgt dat de drank snel gekoeld kan worden. De drank wordt hierbij op een specifieke manier geschud, zodat het zich zo mengt dat niet alleen de buitenste laag, maar ook het midden van de drank snel koelt. Het schudden van de drank leidt overigens niet tot het sissen of overstromen van de drank.
Hoewel de koeler is ontworpen als een op zichzelf staand apparaat, kan het ook worden geïntegreerd in een al bestaande koeler. Rapidcool kan daarom zeer waarschijnlijk alle drankkoelkasten vervangen die over de hele wereld worden gebruikt.

Video links

http://www.enviro-cool.co.uk/#/v-tex-commercial/4566911299

http://www.v-tex-technology.com/#/prototype-videos/4565994654

Cookie instellingen