Een drankje koelen in 45 seconden

Rapidcool

18 september 2013 om 14:55
Opmerkelijk

In 45 seconden een koud biertje? Het kan met de techniek van Rapidcool. Rapidcool heeft een koeltechniek ontwikkeld, de V-Tex technologie, die ervoor zorgt dat drankjes snel gekoeld kunnen worden.

Rapidcool, een innovatieproject dat financieel wordt ondersteund door de EU, zorgt voor een revolutionaire verlaging van energieverbruik bij het koelen van voorverpakte dranken bij verkooppunten. Dat scheelt de detailhandelaar niet alleen geld, maar is uiteindelijk ook beter voor het milieu. De technologie draagt bij aan een lager energieverbruik doordat voorverpakte dranken op kamertemperatuur opgeslagen kunnen worden en op een goedkope manier ter plekke in recordtijd gekoeld worden.

In 45 seconden koud bier
Gemiddeld verbruiken koelkasten en vriezers in de detailhandel in Europa zo’n 85TWh per jaar, wat gelijk staat aan de energie die nodig is om 20 miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien. Omdat de techniek van Rapidcool blikken en flessen in 45 seconden of minder vanaf kamertemperatuur naar 4°C kan koelen, zorgt dat voor flinke besparingen. 

Hoe het werkt
Het koelen van te kleine hoeveelheden en het continu in werking houden van de apparaten om de drankjes gekoeld te houden kost veel energie en is slecht voor het milieu. Daarvoor bedachten de ontwikkelaars van Rapidcool de V-Tex technologie die ervoor zorgt dat de drank snel gekoeld kan worden. De drank wordt hierbij op een specifieke manier geschud, zodat het zich zo mengt dat niet alleen de buitenste laag, maar ook het midden van de drank snel koelt. Het schudden van de drank leidt overigens niet tot het sissen of overstromen van de drank.
Hoewel de koeler is ontworpen als een op zichzelf staand apparaat, kan het ook worden geïntegreerd in een al bestaande koeler. Rapidcool kan daarom zeer waarschijnlijk alle drankkoelkasten vervangen die over de hele wereld worden gebruikt.

Video links

http://www.enviro-cool.co.uk/#/v-tex-commercial/4566911299

http://www.v-tex-technology.com/#/prototype-videos/4565994654

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Ruud (gast) op 04-08-2014 om 21:47:56

Wanneer is zo'n ding voor huis, tuin en keuken gebruik te koop? Zou mooi zijn als je zoiets ook met een hele krat bier zou kunnen doen. Ideaal voor feestjes!

Reclame van Amstel Pilsener

Onvergetelijk Bier in Lapland
Amstel lanceert een filmpje met het waargebeurde verhaal van twee broers. Hierin reist de ene broer naar Lapland om samen een biertje te drinken.

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties