Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Een extra biertje per dag is prima

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Een extra biertje per dag is prima

18 juni 2007 om 13:49

TNO-medewerkers Henk Hendriks en Renger Witkamp en voedingskundige Ruud Hermus stellen dat dagelijks drie glazen alcohol voor mannen en twee glazen alcohol voor vrouwen goed voor de gezondheid is.

Een extra biertje per dag is prima

De Gezondheidsraad daarentegen adviseert zowel mannen als vrouwen per dag minder alcohol te drinken. Voor mannen zou twee glazen goed zijn en voor vrouwen maar één glas alcohol.

Lees ook

De drie onderzoekers gaan uit van een maximale gezondheidswinst. De gezondheidsraad gaat uit van de  laagste kans om te overlijden. Drie glazen alcohol voor mannen is dus "gezondheidstechnisch haalbaar en aanvaardbaar", aldus de auteurs. Matige alcoholconsumptie beschermt vooral mensen van middelbare leeftijd tegen hart- en vaatziekten, heeft onderzoek aangetoond.

Het Voedingscentrum, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding hanteren eveneens een ruimere norm dan de Gezondheidsraad. Maar het Voedingscentrum doet dat onder voorbehoud, omdat het advies op de website nog is gebaseerd op de verouderde richtlijnen van de Gezondheidsraad.

Het complete artikel van de onderzoekers is te vinden in Voeding Nu. En meer over gezondheid en voeding is te lezen in o.a. GezondNU.
 

Cookie instellingen