Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Een uniek bier door Brouwerij Berghoeve & de Tappenmars

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Een uniek bier door Brouwerij Berghoeve & de Tappenmars

30 november 2018 om 15:09

Berghoeve Brouwerij uit het Twentse Den Ham timmert al jaren aan de weg met eigenzinnige en uitgesproken bieren. De brouwerij gaat een stap verder en heeft met Wijngaard de Tappenmars een uniek bier ontwikkeld.

Een uniek bier door Brouwerij Berghoeve de Tappenmars
Brouwerij Berghoeve logo
Brouwerij Berghoeve header

Unieke samenwerking

De ambachtelijke Brouwerij Berghoeve gaat opnieuw een stap verder en heeft Wijngaard de Tappenmars uit het hetzelfde dorp benaderd om een unieke samenwerking aan te gaan. Er zijn veel mensen die genieten van een mooi glas speciaalbier of een mooi glas wijn, maar zo dachten de twee, waarom zou je als liefhebber moeten kiezen?

Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en ontwikkelden een zogenaamde "bier wijn hybride". Dit is een bier dat gebrouwen is met daarin verwerkt een flinke portie druivenpulp en druivenmost. Hierdoor ontstaat een bier met een bijzonder mooie wijnsmaak. Het is verkrijgbaar in een rode en witte variant.

Naam van de bier wijn hybride

Völle wille red wine ale Het bier krijgt de toepasselijke Twentse naam "Völle Wille", "omdat we veel plezier hebben gehad in de ontwikkeling van dit unieke bier en we hopen dat onze klanten ook veel plezier hebben tijdens het nuttigen van dit speciale product", aldus Geralda Bootsveld van de Berghoeve Brouwerij.

Lees ook

Vervolg?

Indien dit initiatief goed landt in de markt dan krijgt het volgend jaar uiteraard een vervolg. "Wij hebben daar alle vertrouwen in, want dit is voor vrouwen een unieke kans om hun aan bier verstokte man ook eens wijn te laten proeven" zegt Rikus Poel van Wijngaard De Tappenmars. "Of vrouwen die alleen wijn drinken eens van een biertje te laten genieten" vult Geralda Bootsveld met een knipoog aan.

Wanneer en waar verkrijgbaar?

Al met al een bijzonder interessant lokaal initiatief! Het bier is afgevuld in 50 cl flessen en vanaf 28 november verkrijgbaar bij Wijngaard de Tappenmars, de Berghoeve Brouwerij en bij verschillende locaties in de regio Twente.

Voor nadere informatie en verkoopadressen kun je contact opnemen met de
Berghoeve Brouwerij via info@berghoevebrouwerij.nl.