Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Berghoeve Brouwerij VOF | Bierbrouwerij in Den Ham

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Berghoeve Brouwerij VOF

Berghoeve Brouwerij VOF is een bierbrouwerij uit Den Ham (Nederland) die is opgericht in 2010. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brouwerij Berghoeve header
Klabats! flesje
Berghoeve Verrre Vriend Flesje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Berghoeve Brouwerij VOF

Berghoeve Brouwerij VOF heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Berghoeve Brouwerij VOF!
 • Kriebels! - Bock - 7,5%

  Kriebels! is een lekker pittig gebrouwen bier volgens het engelse brouwprincipe. Door de ambermout en de caramout heeft dit bier een prachtige goudgele kleur.

 • Tjuster Imperal Black IPA - India Pale Ale - 10%

  Tjuster Imperal Black IPA is een volmoutig bier met een bittere afdronk waarvan de smaak lang blijft hangen. 

 • Berghoeve Verre Vriend - Tripel - 8%

  Berghoeve Verre Vriend is vergist met een Belgische biergist die een mooie typische kruidigheid aan het bier geeft. Door de sinaasappelschil en de koriander wordt het bier lekker fruitig. De Cascade aromahop maakt de fruitigheid af en zorgt daarnaast voor een hoppige afdronk.

 • Berghoeve Klabats! - Gerstewijn - 10%

  Stevig bier met citrustonen door de Amerikaanse hoppen. Klabats! is een bier met een volle stevige body en een zacht en verwarmend karakter.

  Achtergrond informatie

  Berghoeve Brouwerij is een brouwerij die is opgericht op 1 januari 2010 door Jurgen en Geralda Bootsveld. Zij brouwen ambachtelijke bieren.  moment wordt gewerkt aan het vinden van een geschikte locatie, die wij in 2010 hopen te vinden in de omgeving van Hellendoorn/Twenterand.

  Medewerking gemeente

  Oprichting brouwerij in 2010 - Er werd gewerkt aan het vinden van een geschikte locatie, die zij in 2010 hopen te vinden in de omgeving van Hellendoorn/Twenterand.

  De gemeente Twenterand heeft, na enig speurwerk, medio 2011 onder voorwaarden ingestemd met de komst van de bierbrouwerij in het buitengebied van Den Ham. Op de Achteres 15 zal, in een nu nog leegstaande boerderij, straks gebrouwen kunnen worden en kunnen er rondleidingen en workshops worden gegeven. Om deze tijd te overbruggen heeft de brouwerij inmiddels al in samenwerking met Brouwerij de Molen 4 bieren op de markt gebracht en een 4-tal toch uit eigen ketel, zei het zeer beperkt.

  In eerste instantie had de gemeente geen toestemming verleend. Door in het nieuwe plan meer aandacht te geven aan ‘ruimtelijke kwaliteit’ heeft de gemeente alsnog ingestemd.

  Wat is ons doel?

  Het doel van de brouwerij is prachtige, (h)eerlijke bieren brouwen en om eerlijk te zijn .......... deze bieren vol trots met u te delen. Bier is om van te genieten en over het brouwen kunnen we uren vertellen. Wij willen ons enthousiasme over het product bier graag met u delen.

  Lees ook

  VVV Hellendoorn

  Het Toeristisch Bureau Hellendoorn en Berghoeve Brouwerij hebben samen een streekbier ontwikkeld genaamd "Helders Goud". Per toeval zijn het Toeristisch Bureau Hellendoorn en de Berghoeve Brouwerij met elkaar in contact gekomen. Samen hebben ze het idee opgevat om een ambachtelijk gebrouwen streekbier te ontwikkelen. Na een proeverij is er een bier ontstaan dat makkelijk drinkbaar is. Helders Goud is een tarwebier, gemaakt met lokaal verbouwde tarwe. Helders refereert naar de gemeente Hellendoorn en goud naar het goudzoekers verleden en het goudgele van de tarwe.

  Uitbreiding Berghoeve Brouwerij in Den Ham

  Al twee jaar voorzien Jurgen en Geralda Bootsveld de gemeente Den Ham met ambachtelijk, lokaal bier vanuit eigen brouwerij. Het gaat zo goed dat zij de brouwcapaciteit hebben vervijftienvoudigd.

  Voorheen kon er 50 liter bier per keer gebrouwen worden. Met de nieuwe installatie kan in één keer 750 liter worden verwerkt. Juni 2013 zijn Jurgen en Geralda de brouwinstallatie nog hard aan het testen maar over enkele weken verwachten ze klaar te zijn en de eerste grote brouwsels te kunnen maken. Naast gangbare bieren rollen hier ook bijzondere experimentele bieren ‘van de band’ zoals een Chili porter.

  Toekomst

  Momenteel houdt Geralda zich volledig bezig met de brouwerij en hoopt Jurgen zijn loondienstverband in de toekomst langzaam te kunnen afbouwen om volledig met de brouwerij bezig te zijn.

  Berghoeve Brouwerij VOF in het nieuws

  Bier van Berghoeve Brouwerij VOF is te drinken tijdens

  Cookie instellingen