Berghoeve Brouwerij VOF

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Achteres 15
Postcode
7683 SX
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (9 jaar actief)
Opgericht in
2010
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Berghoeve Brouwerij VOF

Berghoeve Brouwerij VOF in het nieuws

Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

Een uniek bier door Brouwerij Berghoeve & de Tappenmars

Achtergrond informatie

Berghoeve Brouwerij is een brouwerij die is opgericht op 1 januari 2010 door Jurgen en Geralda Bootsveld. Zij brouwen ambachtelijke bieren.  moment wordt gewerkt aan het vinden van een geschikte locatie, die wij in 2010 hopen te vinden in de omgeving van Hellendoorn/Twenterand.

Medewerking gemeente

Oprichting brouwerij in 2010 - Er werd gewerkt aan het vinden van een geschikte locatie, die zij in 2010 hopen te vinden in de omgeving van Hellendoorn/Twenterand.

De gemeente Twenterand heeft, na enig speurwerk, medio 2011 onder voorwaarden ingestemd met de komst van de bierbrouwerij in het buitengebied van Den Ham. Op de Achteres 15 zal, in een nu nog leegstaande boerderij, straks gebrouwen kunnen worden en kunnen er rondleidingen en workshops worden gegeven. Om deze tijd te overbruggen heeft de brouwerij inmiddels al in samenwerking met Brouwerij de Molen 4 bieren op de markt gebracht en een 4-tal toch uit eigen ketel, zei het zeer beperkt.

In eerste instantie had de gemeente geen toestemming verleend. Door in het nieuwe plan meer aandacht te geven aan ‘ruimtelijke kwaliteit’ heeft de gemeente alsnog ingestemd.

Wat is ons doel?

Het doel van de brouwerij is prachtige, (h)eerlijke bieren brouwen en om eerlijk te zijn .......... deze bieren vol trots met u te delen. Bier is om van te genieten en over het brouwen kunnen we uren vertellen. Wij willen ons enthousiasme over het product bier graag met u delen.

VVV Hellendoorn

Het Toeristisch Bureau Hellendoorn en Berghoeve Brouwerij hebben samen een streekbier ontwikkeld genaamd "Helders Goud". Per toeval zijn het Toeristisch Bureau Hellendoorn en de Berghoeve Brouwerij met elkaar in contact gekomen. Samen hebben ze het idee opgevat om een ambachtelijk gebrouwen streekbier te ontwikkelen. Na een proeverij is er een bier ontstaan dat makkelijk drinkbaar is. Helders Goud is een tarwebier, gemaakt met lokaal verbouwde tarwe. Helders refereert naar de gemeente Hellendoorn en goud naar het goudzoekers verleden en het goudgele van de tarwe.

Uitbreiding Berghoeve Brouwerij in Den Ham

Al twee jaar voorzien Jurgen en Geralda Bootsveld de gemeente Den Ham met ambachtelijk, lokaal bier vanuit eigen brouwerij. Het gaat zo goed dat zij de brouwcapaciteit hebben vervijftienvoudigd.

Voorheen kon er 50 liter bier per keer gebrouwen worden. Met de nieuwe installatie kan in één keer 750 liter worden verwerkt. Juni 2013 zijn Jurgen en Geralda de brouwinstallatie nog hard aan het testen maar over enkele weken verwachten ze klaar te zijn en de eerste grote brouwsels te kunnen maken. Naast gangbare bieren rollen hier ook bijzondere experimentele bieren ‘van de band’ zoals een Chili porter.

Toekomst

Momenteel houdt Geralda zich volledig bezig met de brouwerij en hoopt Jurgen zijn loondienstverband in de toekomst langzaam te kunnen afbouwen om volledig met de brouwerij bezig te zijn.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.