Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Berghoeve Brouwerij VOF | Bierbrouwerij in Den Ham

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Berghoeve Brouwerij VOF

Berghoeve Brouwerij VOF is gevestigd in Den Ham in Nederland. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Brouwerij Berghoeve header
Tjuster Imperal Black IPA
Kriebels! - Ambachtelijk gebrouwen Mooiweerbock

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Berghoeve Brouwerij VOF


Voeg nu een bier toe van Berghoeve Brouwerij VOF !
 • Kriebels! - Lentebok - 7,5%

  Kriebels! is een lekker pittig gebrouwen bier volgens het engelse brouwprincipe. Door de ambermout en de caramout heeft dit bier een prachtige goudgele kleur.

 • Tjuster Imperal Black IPA - India Pale Ale - 10%

  Tjuster Imperal Black IPA is een volmoutig bier met een bittere afdronk waarvan de smaak lang blijft hangen. 

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Berghoeve Brouwerij is een brouwerij die is opgericht op 1 januari 2010 door Jurgen en Geralda Bootsveld. Zij brouwen ambachtelijke bieren.  moment wordt gewerkt aan het vinden van een geschikte locatie, die wij in 2010 hopen te vinden in de omgeving van Hellendoorn/Twenterand.

Medewerking gemeente

Oprichting brouwerij in 2010 - Er werd gewerkt aan het vinden van een geschikte locatie, die zij in 2010 hopen te vinden in de omgeving van Hellendoorn/Twenterand.

De gemeente Twenterand heeft, na enig speurwerk, medio 2011 onder voorwaarden ingestemd met de komst van de bierbrouwerij in het buitengebied van Den Ham. Op de Achteres 15 zal, in een nu nog leegstaande boerderij, straks gebrouwen kunnen worden en kunnen er rondleidingen en workshops worden gegeven. Om deze tijd te overbruggen heeft de brouwerij inmiddels al in samenwerking met Brouwerij de Molen 4 bieren op de markt gebracht en een 4-tal toch uit eigen ketel, zei het zeer beperkt.

In eerste instantie had de gemeente geen toestemming verleend. Door in het nieuwe plan meer aandacht te geven aan ‘ruimtelijke kwaliteit’ heeft de gemeente alsnog ingestemd.

Wat is ons doel?

Het doel van de brouwerij is prachtige, (h)eerlijke bieren brouwen en om eerlijk te zijn .......... deze bieren vol trots met u te delen. Bier is om van te genieten en over het brouwen kunnen we uren vertellen. Wij willen ons enthousiasme over het product bier graag met u delen.

VVV Hellendoorn

Het Toeristisch Bureau Hellendoorn en Berghoeve Brouwerij hebben samen een streekbier ontwikkeld genaamd "Helders Goud". Per toeval zijn het Toeristisch Bureau Hellendoorn en de Berghoeve Brouwerij met elkaar in contact gekomen. Samen hebben ze het idee opgevat om een ambachtelijk gebrouwen streekbier te ontwikkelen. Na een proeverij is er een bier ontstaan dat makkelijk drinkbaar is. Helders Goud is een tarwebier, gemaakt met lokaal verbouwde tarwe. Helders refereert naar de gemeente Hellendoorn en goud naar het goudzoekers verleden en het goudgele van de tarwe.

Uitbreiding Berghoeve Brouwerij in Den Ham

Al twee jaar voorzien Jurgen en Geralda Bootsveld de gemeente Den Ham met ambachtelijk, lokaal bier vanuit eigen brouwerij. Het gaat zo goed dat zij de brouwcapaciteit hebben vervijftienvoudigd.

Voorheen kon er 50 liter bier per keer gebrouwen worden. Met de nieuwe installatie kan in één keer 750 liter worden verwerkt. Juni 2013 zijn Jurgen en Geralda de brouwinstallatie nog hard aan het testen maar over enkele weken verwachten ze klaar te zijn en de eerste grote brouwsels te kunnen maken. Naast gangbare bieren rollen hier ook bijzondere experimentele bieren ‘van de band’ zoals een Chili porter.

Toekomst

Momenteel houdt Geralda zich volledig bezig met de brouwerij en hoopt Jurgen zijn loondienstverband in de toekomst langzaam te kunnen afbouwen om volledig met de brouwerij bezig te zijn.

Berghoeve Brouwerij VOF in het nieuws

 • Beer Geeks jubileum

  Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

  Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om gezamenlijk 1 bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan.

 • Een uniek bier door Brouwerij Berghoeve de Tappenmars

  Een uniek bier door Brouwerij Berghoeve & de Tappenmars

  Berghoeve Brouwerij uit het Twentse Den Ham timmert al jaren aan de weg met eigenzinnige en uitgesproken bieren. De brouwerij gaat een stap verder en heeft met Wijngaard de Tappenmars een uniek bier ontwikkeld.

Bier van Berghoeve Brouwerij VOF is te drinken tijdens

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties