Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eerste doos Geniet & Geef bier voor KiKa geveild

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eerste doos Geniet & Geef bier voor KiKa geveild

06 september 2021 om 14:17

Wilbert Gieske veilde afgelopen donderdag de eerste doos met 24 flessen Geniet & Geef bier voor KiKa. Dit jaar wordt het 'bier voor het goede doel' gebrouwen door Brouwerij de Molen.

Geniet en Geef 2021 bier gelanceerd
Bieren van De Molen
Geniet en Geef bier van De Molen

Geniet & Geef bier 2021

De veiling betekende de start van de landelijke lancering van dit jaarlijkse initiatief, die dit jaar plaatsvond bij Café Bedier te Amsterdam. Op donderdagavond 18:00 uur werd daar het eerste Geniet & Geef bier van 2021 geschonken, net zoals in 50 andere deelnemende horecazaken.

Voor deze achtste editie heeft Brouwerij de Molen een uniek speciaalbier gebrouwen. De volledige opbrengst hiervan gaat naar KiKa, stichting Kinderen Kankervrij.

Veiling eerste doos Geniet & Geef 2021 bier Wilbert Gieske kijkt terug op een geslaagde veiling: “Het is fantastisch dat we op zo’n positieve manier aandacht kunnen besteden aan KiKa. We hebben met elkaar genoten en geproost op het leven, en tegelijkertijd het goede doel gesteund.” Wilbert veilde zowel het eerste glas als de eerste doos Geniet & Geef bier. Het glas werd geveild voor 250 euro en de doos met 24 flessen leverde 1.000 euro op. Ook Gaius Voûte, voorzitter en initiator van Stichting Geniet & Geef, is enthousiast over de succesvolle start: “Het is geweldig dat Wilbert Gieske zich heeft ingezet voor dit mooie initiatief. Zijn inzet heeft geleid tot een mooie opbrengst van het eerste glas én de eerste doos!”

Lees ook

De actie

Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie geïnitieerd door Bier&cO met als doel om een zo hoog mogelijk bedrag voor KiKa op te halen. De steun van Nederlandse Horeca, slijterijen en supermarkten is daarbij hartverwarmend. Meer dan 50 Nederlandse horecagelegenheden schenken dit speciaal voor de actie gebrouwen bier; ook is het bier verkrijgbaar in winkels van Albert Heijn en Mitra Slijterijen voor € 2,49 per fles van 33cl.

Genezingspercentage

Het aantal hectoliters dat is afgevuld, staat gelijk aan het percentage kinderen dat geneest van kanker. Dit jaar ligt het genezingspercentage op 76%. Er wordt dus 76 hectoliter (7.600 liter) afgevuld op fles. Gaius Voûte: “Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in geef momenten: donaties voor KiKa. Het is indrukwekkend en ontroerend tegelijk dat er sinds de start van de actie in 2012 al meer dan € 635.000,00 is opgehaald.”

Het bier

De Geniet & Geef is een blond Brouwerij de Molen stijl, vol, moutig, licht kruidig en gedryhopt met Sorachi Ace. Deze, van Japanse origine, hopsoort zorgt voor mooie aroma’s zoals citrus en zoete vruchten waar lychee de boventoon in voert. De romige afdronk met een hint van karamel maakt dit unieke bier helemaal af. De Geniet & Geef is een Fruitfull Blond (6,5%) waar je rustig van kan genieten en tegelijkertijd iets teruggeeft.

Alle verkooppunten zijn terug te vinden op de website van Geniet & Geef.

Geniet en Geef bier 2021

Cookie instellingen