Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eerste vat Maximus Mockingbird met Máximaparkhop aangeslagen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eerste vat Maximus Mockingbird met Máximaparkhop aangeslagen

02 november 2021 om 12:36

Maximus Brouwerij heeft afgelopen zaterdag het eerste vat Maximus Mockingbird met Máximaparkhop aangeslagen. Het Tipopils is gebrouwen met verse hop uit het park.

Peter Mocking slaat eerste fust Mockingbird 2021 bier aan
Mockingbird 2021 blikken
Cheque dankzij bier voor beheer maximapark

Maximus Mockingbird 2021

Peter Mocking drinkt eerste slok Tijdens de opening van het Oktoberfest bij brouwerij Maximus afgelopen zaterdag werd het eerste vat Maximus Mockingbird 2021 met hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn aangeslagen door naamdrager Peter Mocking van de Vrienden van het Máximapark

Lees ook

De hop wordt het hele jaar door deze vrijwilligersorganisatie verzorgd en elk jaar in september door een grote groep vrijwilligers uit de hele stad geoogst. Peter Mocking ontving tegelijk een cheque van 400 euro uit handen van Maximus-directeur Ton Tuijten als bijdrage aan een golfkarretje voor het beheer van het park. De donatie komt voort uit de opbrengst van de Mockingbird 2020.

Tipopils

Mockingbird 2021 is een ‘Tipopils’ (5,0%) die op fust en dit jaar voor het eerst ook op blik is uitgebracht. Het bier is een Italian-style pilsener gebrouwen met Saphir & Cascade hop uit het Maximapark en met nobele hoppen ‘gedryhopt’. Een zuiver bier dat licht kruidig en fruitig is, met een mooie bitter en een koekjesbeslag-achtige moutigheid in de afdronk. Craft brouwerij Birrificio Italiano uit Como kwam voor het eerst met dit pils type.

Cookie instellingen