Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Extra bier voor carnavalisten Maastricht/ bier uit plastic bekers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Extra bier voor carnavalisten Maastricht

25 januari 2016 om 15:00

De proef met het bier in plastic tijdens carnaval Maastricht werd niet met gejuich ontvangen. Als compensatie krijgen de plastic bekers een grotere inhoud dan de traditionele bierglazen.

Carnaval bier uit plastic

We beschreven al eerder dat het veelal bier in plastic gaat worden tijdens carnaval in Maastricht

Een groep van zo’n 35 kasteleins in de binnenstad heeft een pact gesloten waarin zij zich verplichten om zowel buiten als binnen tijdens carnaval uitsluitend bier in plastic bekers te tappen. 
Kastelein John Paulus van café Forum, een van de voorvechters van het 'plastic-convenant', bevestigt de "bindende onderlinge afspraken". 

Veiligheid tijdens carnaval

Kapot glasDaarmee zeggen de horecabazen de noodzaak te onderschrijven van de plasticproef die burgemeester Penn voor het komende carnaval heeft gelast.

Met het oog op de veiligheidsrisico’s van het gebruik van glas op straat - het aantal verwondingen in Maastricht is vorig jaar verdrievoudigd - heeft Penn verordonneerd dat tijdens de dolle dagen aan alle buiten- en raambuffetten in het centrum bier in plastic moet worden geschonken. 

Met deze verhoogde veiligheid heb je ook meer vrijheid bij de keuze van je outfit, je hoeft geen "beschermende kleding" meer aan! ;)

Gebrekkige communicatie

Vooral als gevolg van de late en gebrekkige communicatie op het stadhuis ontlokte de maatregel een storm van protest en discussie. Maar met het nu gesloten pact, ondertekend door een ruime meerderheid van de kroegbazen met buitenverkoop, lijkt de angel uit het conflict.

Lees ook

1,2 miljoen bekers voor bier

Om de daad meteen maar bij het woord te voegen, hebben de kasteleins ruim 1.2 miljoen plastic bekers besteld. Een investering van ruim veertig mille, die de verenigde horecabazen uit eigen zak betalen. Saillant detail: de bekers worden bedrukt met een speciaal ontworpen Mestreech-logo.

Bier in plastic bekers

Compensatie: Extra bier

Om de Maastrichtse carnavalisten 'een stukje te compenseren' krijgen de plastic bekers een grotere inhoud dan de traditionele bierglazen.

"Het verschil is ruim tien procent. Let wel, zonder dat we overgaan tot een prijsverhoging. Kortom, feestvierders krijgen nu wel meer waar voor hetzelfde geld", stelt John Paulus. 

Bron: 1Limburg.nl