Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Finale NK Biertappen HORECAVA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Finale NK Biertappen HORECAVA

07 januari 2014 om 14:29

Op woensdag 15 januari 2014 zal duidelijk worden wie van de 25 finalisten uit heel Nederland de biergenieter het beste een biertje voorzet.

In het afgelopen jaar zijn circa 1.500 biertappers vanuit ruim 500 horecazaken de strijd met elkaar aangegaan voor een plek in de finale van het NK biertappen.

Bier tappen

De 25 tapprofessionals moeten in de finale ten overstaan van publiek en jury in meerdere rondes hun beste tapkwaliteit laten zien door exact de juiste schuimkraag en hoeveelheid bier in het glas te laten lopen. Daarnaast behoort het goed inschenken van speciaalbier ook tot de finale eisen. Net als voorgaande jaren zal dit een spannende nek-aan-nek race zijn waarbij ook de stressbehendigheid op de proef wordt gesteld. Naast de jury volgen honderden toeschouwers alle handelingen en bewegingen van de biertappers.

Lees ook

Spannende strijd

Gerrit Verwij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: "Door het hoge niveau van de biertappers, ze hebben immers al circa 1.500 biertappers achter zich gelaten, belooft het net als vorig jaar een spannende wedstrijd te worden. Toen was het tot op het laatste moment enorm spannend en moest het serveren van de speciaalbieren de doorslag geven wie de eindstrijd won! Voor het inschenken aan tafel heb je absoluut stalen zenuwen nodig en wordt dus de kwaliteit echt op de proef gesteld.

Jury

De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundig jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilber Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt, Ruud Vismans en Fiona de Lange.

Stichting Tapwedstrijden.nl

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 250 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er 3 Nederlands Kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting Tapwedstrijden ondersteunen lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket en de winnaars van lokale wedstrijden stromen door naar de districtsfinales. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstregels, -protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Cookie instellingen