Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Fles bier voor de BOB

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Fles bier voor de BOB

07 januari 2014 om 13:20

Een groep vrienden uit Diksmuide, België, is een actie begonnen. Bij blaastesten delen ze flessen bier uit aan de bobs om ze te belonen.

cadeauverpakking bier

De 'Rouane Plezier Vrienden' uit Diksmuide zjin begonnen met een opmerkelijke actie. Ze delen namelijk bij blaascontroles flessen bier uit aan de bobs. In totaal hebben ze 500 flessen bier ingekocht.

Thomas Louage van 'Rouane Plezier Vrienden': "We willen de bobs belonen. Zij hebben de hele avond hun best gedaan om niet te drinken, en ze krijgen daarom een fles bier. 

Lees ook

De lokale politie is minder blij met het initiatief. "Alcohol is in tegenspraak met wij waar voor staan. Wij vragen hen in elk geval om zich niet te mengen met onze bob-campagne. We kunnen de mensen natuurlijk niet verbieden om op straat te komen, maar desnoods zullen wij ons wel verplaatsen."

Update: Vrienden zien af van het plan

De Roonepleziervrienden zien af van de actie die ze eerder aankondigden. In plaats van alchol gaan ze nu chocola uitdelen, wel in de vorm van een fles bier.

Thomas Louwagie, voorzitter van de Roonepleziervrienden: "De politie wilde niet meewerken aan onze actie als die iets met alcohol te maken had. Vandaar dat ik naar chocoladetier Jeroen Bailleur ben gestapt met de vraag om het bier door chocolade te vervangen. Onze boodschap om de bestuurders te bedanken om nuchter te rijden, blijft nu toch overeind."

Cookie instellingen