Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Fles Hindenburg bier gaat recordbedrag opleveren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Fles Hindenburg bier gaat recordbedrag opleveren

11 november 2009 om 11:56

Zaterdag 14 november gaat een flesje Hindenburg bier onder de hamer. Het flesje bier werd door een brandweerman achterover gedrukt bij de ramp met de zeppeling Hindenburg in 1937.

Fles Hindenburg bier gaat recordbedrag opleveren

Lees ook

De LZ129 Hindenburg is de grootste zeppelin die ooit gebouwd is. Het heeft 337.000 KM afgelegd, voordat op 6 mei 1937 de fatale ramp gebeurde: In New York ging het bij de landing mis. Gascellen in de zeppelin explodeerden en het hele schip stond binnen een halve minuut in lichterlaaie. Van de 97 mensen die aan boord waren kwamen er 35 om het leven.

Bij het blussen van de Hindenburg heeft een brandweerman 6 flesjes Löwenbräu (geen Hindenburg bier dus) achterover gedrukt en in de grond begraven. 5 flesjes heeft hij weggegeven en eentje gehouden. Dat ene flesje wordt nu door nabestaanden aangeboden op een veiling in London.

Om het bier hoef je het niet te doen. Een groot deel is namelijk verdampt en het etiket is helemaal verbrand. Het logo is nog wel duidelijk te zien. Er wordt een opbrengst van meer dan €5.000,- verwacht. Dit zou het hoogste bedrag zijn voor één flesje bier. Het record van het duurste biertje staat nu op €267,- voor een flesje Carlsberg (beperkte editie). 

Van de ramp met de Hindenburg is een prachtige film (met de echte beelden) gemaakt: The Hindenburg.

Cookie instellingen