Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Flesjes iKi bier kunnen spontaan barsten en worden teruggeroepen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Flesjes iKi bier kunnen spontaan barsten

30 juli 2013 om 09:47

Flesjes van het Aziatische bier iKi Yuzu  kunnen spontaan barsten. Het Nederlandse bedrijf uit Den Bosch welke verantwoordelijk is voor iKi bier in Nederland plaatste zaterdag een terugroepadvertentie in landelijke dagbladen.

iKi bier fles kapot
iki beer logo
iki bier

Afgelopen week is gebleken dat  flesjes iKi Bier Yuzu 33 cl. met als uiterste houdbaarheidsdatum 16.11.2014 kan overschuimen en/of spontaan kan barsten. De houdbaarheidsdatum is te vinden op de kroonkurk.

Teveel gist

Het bier, dat smaakt naar groene thee, wordt gebrouwen in België. "Tijdens het brouwen is er per ongeluk te veel gist in het bier gekomen. Daardoor neemt de druk in het flesje toe", zegt Luit Mulder van iKi Beer BV. "In mei van dit jaar is een partij gebrouwen met te veel gist. Dat ontdekten we toen we een melding kregen van een groothandel in het buitenland. Later kwam er ook een klacht uit Nederland, toen zijn we meteen op actie overgegaan."

iKi bier in Nederland

iKi bier wordt vooral verkocht aan Aziatische restaurants in Nederland en groothandels. Sinds juni 2013 verkopen ook een aantal Jumbo supermarkten iKi bier. De glazen flesjes waarbij het mis kan gaan, zijn in vijftien landen verkocht.

Lees ook

Terugroep actie

De terugroep actie is niet alleen in landelijke Nederlandse dagbladen vermeld, ook op de website staat een waarschuwing met informatie over de actie. Mocht je een dergelijk flesje in huis hebben, dus met de de datum 16.11.2014 op de kroonkurk, dan verzoekt het bedrijf je om het flesje in een plastic zak te openen en de kroonkurk te retourneren naar iKi Beer. Deze kun je samen met je naam, adres en bankrekeningnummer opsturen. Vermeld hierbij ook waar je het flesje hebt gekocht. Je ontvangt dan het aankoopbedrag retour.
Het adres is:

iKi Beer BV
Antwoordnummer 10269
5200 VB Den Bosch

Aangezien het een antwoordnummer is, is een postzegel is niet nodig.

Terugroep actie iki bier

Cookie instellingen