Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Flinke salarisopslag Heineken top

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Flinke salarisopslag Heineken top

24 maart 2010 om 15:29
De top van bierbrouwer Heineken krijgt dit jaar gemiddeld ruim 20 procent salarisopslag en ziet zijn prestatiebonus over 2009 bijna verdubbelen.
Flinke salarisopslag Heineken top

De stijging in salaris is te lezen in het jaarverslag van Heineken, dat gisteren openbaar werd. Heineken voert voor de salarisverhogingen aan dat de eerdere - lagere - niveau's 'beduidend lager' zijn dan die bij vergelijkbare ondernemingen. Ook verdiende de top van Heineken te weinig méér ten opzichte van de bestuurslagen daaronder.

De top van bierbrouwer Heineken gaat er in 2010 als volgt op vooruit:
- Het basissalaris van topman Jean Francois van Boxmeer stijgt met 27 procent, van 750.000 tot 950.000 euro.
- Financieel directeur René Hooft Graafland ziet zijn vaste salaris met 18 procent stijgen, van 550.000 tot 650.000 euro.

Niet alleen de vaste salarissen gaan met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 omhoog. Ook de bonusuitkeringen worden opwaarts bijgesteld. Als Van Boxmeer voldoet aan zijn verwachtingen, dan kan hij een bonus krijgen van 125 procent van zijn basissalaris. Dit was 'slechts' 100 procent van zijn basissalaris.

Lees ook

Bovenstaande wijziging in het beloningsbeleid van de Heineken top is nog niet zeker, het moet namelijk eerst worden voorgelegd aan de aandeelhouders. Maar aangezien de familie Heineken grootaandeelhouder is, zal dit geen probleem opleveren...

 

Cookie instellingen