Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Foto\'s opening Brouwerij \'t IJ

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Foto's opening Brouwerij 't IJ

08 februari 2013 om 10:14

Gisteren, donderdag 7 februari, opende de Amsterdamse Brouwerij 't IJ hun nieuwe locatie op vijfhonderd meter afstand van de bestaande brouwerij. Biernet.nl was erbij een maakte een aantal foto's.

Tank logo

De huidige locatie van Brouwerij 't IJ lag er bij aankomst nog even prachtig bij.

Vijfhonderd meter verder bij aankomst op de nieuwe locatie werden we ontvangen door een rode loper.

De brouwerij was van binnen feestelijk aangekleed.

Een bar kon uiteraard niet ontbreken!

Hier werden we getrakteerd op dit 'No.1' biertje. Speciaal gebrouwen voor de opening van de nieuwe locatie. Een heerlijk blond biertje.

Lees ook

Tijdens een rondleiding door de brouwerij kwamen we onder andere deze gloednieuwe glimmende tanks tegen. Klaar om gebruikt te worden!

In deze tanks gaat onder andere het welbekende I.P.A. bier worden gebrouwen. Dit bier werd op de oude locatie af en toe gebrouwen, maar met de opening van de nieuwe locatie krijgt het een vaste plaats op de bierkaart.

De opening is inmiddels officieel begonnen, waarbij de eigenaren uiteraard als eerste aan het woord komen (twee heren op links).

Waarna de 'Bierkoning' van Amsterdam nog een speciaal cadeau aan ze mocht overhandigen. Een flesje met een het allereerste brouwsel van ongeveer 28 jaar oud van Brouwerij 't IJ. 

Ook de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan was aanwezig om de brouwerij officieel te openen. Met een korte speech liet hij zijn waardering blijken voor de brouwers.

Tot slot mocht burgemeester Van der Laan de brouwerij dopen. Een struisvogelei, gevuld met het eerste brouwsel uit de nieuwe brouwerij, werd kapot geslagen op een van de tanks.

Brouwerij 't IJ, een brouwerij die prachtige bieren maakt, waaraan we nog een hoop plezier gaan beleven in de toekomst!

Cookie instellingen