Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geen bier op WK Voetbal?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geen bier op WK voetbal?

20 januari 2012 om 09:03

De FIFA ruziet met Brazilië over bier. In voetbal stadions mag van de overheid namelijk geen bier verkocht worden!

Bud King of Beers logo
Bud bier logo

budweiser wk voetbal Vanaf 2003 mag in voetbalstadions in Brazilïe geen bier of andere alcoholische dranken verkocht worden. Het verbod werd ingevoerd in een poging om het geweld tussen rivaliserende fans in te dammen. Met het WK voetbal in aantocht (2014) is dat een probleem, want een van de grote sponsors is Budweiser van bierbrouwerij AB InBev. 

Lees ook

Er ligt nu wel een wet op tafel die voor het WK een uitzondering moet maken, maar het parlement heeft er nog altijd niet over gestemd, mede omdat de minister van Gezondheidszorg druk op parlementsleden uitoefent om het verbod te handhaven.

De FIFA zet zwaar in bij de rel. Algemeen secretaris Jerome Valcke liet zich tijdens een bezoek aan Rio de Janeiro geërgerd uit over de weigerachtige houding van Brazilië: "Alcoholische dranken maken deel uit van het WK voetbal. Neem me niet kwalijk dat ik arrogant klink, maar we onderhandelen daar niet over. We hebben het recht om bier te verkopen en dat zal in de wet moeten worden vastgelegd."

De FIFA zegt zich in ieder geval niets aan te trekken van de Braziliaanse regering en zal toch Budweiser bier verkopen tijdens het WK voetbal in Brazilië.

Cookie instellingen