Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geen goudgele rakkers voor 16 jarigen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geen goudgele rakkers voor 16 jarigen

08 mei 2007 om 10:21

Minister Ter Horst vindt dat jongeren pas drank mogen kopen als ze 18 jaar oud zijn. Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van drank en ook jongeren zelf moeten strafbaar worden.

Geen goud gele rakkers voor 16 jarigen

De leeftijdsgrens voor het kopen en drinken van alcohol moet omhoog van 16 naar 18 jaar. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) maandag gezegd in het RTL Nieuws. De minister gaat samen met onder anderen minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) onderzoeken of de maatregel mogelijk is.

De minister gaf toe dat het om een 'zware maatregel' gaat. Maandagmiddag ondertekende ze in de Overijsselse regio IJsselland een convenant tegen alcoholmisbruik door jongeren. In het document stellen de betrokken partijen zichzelf het doel eind 2008 de overlast die jongeren veroorzaken door vandalisme met vijf procent terug te dringen. Daarbij worden vooral maatregelen getroffen die het alcoholgebruik van jongeren moeten terugdringen.

Klinks voorganger Hans Hoogervorst (VVD) pleitte al eerder voor een verhoging van de minimumleeftijd voor alcohol. Hij stuitte echter op veel verzet in de Tweede Kamer.

Wij verwachten dan ook dat dit weer een balletje opgooien is, maar deze wet zal er vast niet gaan komen, gelukkig.

Cookie instellingen