Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Toch geen plastic bier glazen in Maastricht tijdens carnaval

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Geen plastic bierglazen in maastricht tijdens carnaval

Geen plastic bierglazen in Maastricht tijdens carnaval

24 januari 2011 om 10:56

Carnavalsvierders hoeven dit jaar in Maastricht hun pilsje niet uit plastic te drinken. Dat heeft burgemeester Onno Hoes besloten. Hij heeft het bierglazenverbod met een jaar opgeschort. Hij wil dit jaar bekijken in hoeverre er sprake is van onveilige situaties door het gebruik van glas en dat na carnaval evalueren.

Toch geen plastic bier glazen in Maastricht tijdens carnaval

Ook de horeca heeft ideeën geopperd om de overlast door het gebruik te beperken. Hoes wil wel dat er rond carnaval een voorlichtingscampagne komt. Het besluit van Hoes om tijdens de carnaval het bier in plastic bekers te laten tappen, schoot veel Maastrichtse horeca-eigenaren en carnavalisten in het verkeerde keelgat. Ook het gros van de politieke partijen in de stad vindt het plan maar niets. Volgens hen moeten ondernemers zelf kunnen bepalen of ze bier in glazen of in plastic bekers verkopen.

Breukglas zorgt voor veel snijwonden onder carnavalsvierders. De hulpdiensten hebben overlast van kapot glaswerk (lekke banden). Vanuit zijn verantwoordelijkheid voor openbare orde en veiligheid had burgemeester Hoes om die redenen in december 2010 besloten over te gaan tot invoering van plastic bekers. Dit heeft veel stof doen opwaaien. Naar aanleiding van alle argumenten heeft burgemeester Hoes opnieuw gesprekken gevoerd met politie, GHOR, de Tempeleers, Koninklijke Horeca Nederland en vertegenwoordigers van de horecaondernemers. Hierbij is nadrukkelijk ingegaan op de aspecten van openbare orde en veiligheid. Vanuit de vertegenwoordigers van de horeca werden diverse suggesties gedaan om de overlast te beperken.

Op dit moment is er een poll op GoedkoopBier.nl over bier in plastic glas. Minder dan 20% van de bezoekers vindt bier in plastic prima smaken. Wij vinden het ook minder lekker om uit een plastic glas te drinken. Goede zaak dus om gewoon normale bierglazen te gebruiken!!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties