Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gevangenen gaan hop telen voor Maallust

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gevangenen gaan hop telen voor Maallust

15 mei 2018 om 14:59

Gevangenen in Veenhuizen gaan hop telen voor de lokale brouwerij Maallust. De hoptuin bij het agrarisch bedrijf van de gevangenis wordt morgen officieel geopend.

Hop telen
maallust
Brouwerij Maallust bierpakketten met bierglazen

Gevangenen telen hop

De hoptuin ligt achter gevangenis Norgerhaven. Deze hoptuin is 65 bij 340 meter. Er zal op biologische wijze hop worden verbouwd de Maallust bieren.

Maallust heeft de hulp ingeroepen van de Belgische hopteler Joris Cambie, nazaat van bekende hoptelersfamilie. Hij zal de gedetineerden begeleiden bij de teelt en het plukken van de hop. Gevangenen die buiten mogen werken verrichten hier hun arbeidstaak.

Maallust brouwerij

Lees ook

Hoptuin

Een hoptuin bestaat normaal uit palen van zo’n zes meter lang, waartegen de hop opgroeit. In Veenhuizen zal de hop langs kabels groeien. Er zijn maar liefst 5.200 hopplanten gepoot.

Door de groei van bierbrouwerijen is er in ons land een tekort aan hop, het ingrediënt dat voor een deel de smaak en geur van bier bepaalt. Als het meezit zal er in Veenhuizen zo veel hop geproduceerd worden dat ook andere brouwers de biologisch geteelde hop in hun bier kunnen verwerken. 

Bron: Dagblad van het Noorden