Hop telen

Gevangenen gaan hop telen voor Maallust

Gevangenen in Veenhuizen gaan hop telen voor de lokale brouwerij Maallust. De hoptuin bij het agrarisch bedrijf van de gevangenis wordt morgen officieel geopend.

15 mei 2018 om 14:59


Gevangenen telen hop

De hoptuin ligt achter gevangenis Norgerhaven. Deze hoptuin is 65 bij 340 meter. Er zal op biologische wijze hop worden verbouwd de Maallust bieren.

Maallust heeft de hulp ingeroepen van de Belgische hopteler Joris Cambie, nazaat van bekende hoptelersfamilie. Hij zal de gedetineerden begeleiden bij de teelt en het plukken van de hop. Gevangenen die buiten mogen werken verrichten hier hun arbeidstaak.

Maallust brouwerij

Hoptuin

Een hoptuin bestaat normaal uit palen van zo’n zes meter lang, waartegen de hop opgroeit. In Veenhuizen zal de hop langs kabels groeien. Er zijn maar liefst 5.200 hopplanten gepoot.

Door de groei van bierbrouwerijen is er in ons land een tekort aan hop, het ingrediënt dat voor een deel de smaak en geur van bier bepaalt. Als het meezit zal er in Veenhuizen zo veel hop geproduceerd worden dat ook andere brouwers de biologisch geteelde hop in hun bier kunnen verwerken. 

Bron: Dagblad van het Noorden 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Drink niet als je gaat rijden!
Heineken heeft in het kader van het sponsorschap van de Formule 1 een campagne gelanceerd. When you drive never drink, oftewel drink geen bier als je rijdt.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties