Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Maallust | Bierbrouwerij in Veenhuizen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Maallust

Bierbrouwerij Maallust is een bierbrouwerij uit Veenhuizen (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 11 bieren in het assortiment.

Brouwerij Maallust
Maallust
Mannen borrelen met bieren van Maallust Brouwerij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Maallust

Bierbrouwerij Maallust heeft 11 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Maallust!
 • Maallust de Weldoener - Blond - 6,5%

  Bitterzoet, rijk aan smaak en het bier is mooi doordrinkbaar.

 • Maallust Kolonist - Weizen - 5%

  Een  zacht en fruitig tarwe bier van hoge gisting.

 • Maallust de Vagebond - Amber - 5%

  Vagebond Vienna is moutig van smaak met licht bittere afdronk. Het is een ongefilterd- en ongepasteuriseerd speciaalbier. De ingrediënten bestaan uit water, gerstemout, hop en ondergistende gist.

 • Maallust De Pauper - Blond - 5,5%

  De Pauper van Brouwerij Maallust uit Veenhuizen is een smaakvol, fris bier met een subtiele, hoppige afdronk. In de geur vind je citrus en het bier is heerlijk dorstlessend met een citrustoets en koriander.

 • Maallust M10 jubileumbier - Gerstewijn - 10%

  Met tien soorten hop en tien soorten mout is het speciaalbier M10 een vol en krachtig bier met heerlijke smaken van karamel, amandel en fruit. Het is een speciaalbier dat robuust en krachtig is. De afdronk van dit bier heeft een stevige body en veel hoparoma's. Hierdoor is dit jubileumbier een feestelijk bier om niet te vergeten. 

 • D'Olle Grieze Cluyn 2020 - Ale - 5,4%

  D'Olle Grieze Cluyn is een donkerbruin bier met een licht geroosterde geur. Het Kluin bier heeft een mooie volle smaak met veel mout en een duidelijk aanwezige bitter. Het bier eindigt met bittere afdronk en duidelijke geroosterde smaak. 

 • Maallust Mooie Madam Dubbel - Dubbel - 7%

  Maallust Mooie Madam Dubbel is licht zoetig, kruidig en vol van smaak. Het bier heeft een mooie bitter, is ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

 • Maallust 1818 Quadrupel - Quadrupel - 10%

  Een quadrupel zoals je die nog nooit geproefd hebt. Vol van body, moutig, krachtig en flink hoppig met tonen van peer en zwarte bessen. Het bier heeft een zachte afdronk en de smaakt verrast!

Achtergrond informatie

Brouwerij Maallust buitenkant in Veenhuizen Het Maallust-complex bestaat uit een voormalige graanmaalderij/drogerij, een melkfabriekje, restanten van een molen, een graansilo en een graandroogschuur. De gebouwen zijn gerestaureerd en geschikt gemaakt voor een ambachtelijke bierbrouwerij, een kaasmakerij, een bloemen-en schildersatelier, een outdoorcentrum (klimmen, abseilen, tokkelen). De graandroogschuur zal vooralsnog gebruikt kunnen worden voor markten en exposities.

Van maalderij tot brouwerij

Waar ooit graan werd gemalen en bewerkt vloeit straks heel toepasselijk ambachtelijk gebrouwen bier uit de ketels. In de voormalige graanmaalderij Maallust, pal naast de voetbalvelden, is een complete brouwinstallatie van het gerenommeerde merk Kaspar Schulz geïnstalleerd. Proeflokaal Maallust in Veenhuizen

Zware Jongen Henk Timmerman omschrijft het gevaarte als ’de Rolls Royce onder de brouwinstallaties’. Het bier kan genuttigd worden in een inpandig proeflokaal. Hier wordt Brouwerij Maallust gevestigd die officieel geopend is op 12 april 2011 door Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds. De brouwerij is vernoemd naar de naam van de woning aan de Hoofdweg, behorend bij het complex.

Lees ook

Mommeriete

Een aantal investeerders, ca. 20 in totaal, hebben het initiatief genomen en hebben ca. 6 ton op tafel gelegd om het gebouw van de voormalige graanmaalderij van de ondergang te redden door er een bierbrouwerij in te vestigen. Brouwketels binnen in de Maallust Brouwerij Alle ‘jongens' hebben in de brouwerij geïnvesteerd en steken de handen flink uit de mouwen bij de metamorfose van het monument. De initiatiefnemers Henk Timmerman en een select groepje van 25 bierliefhebbers die zichzelf de 'zware jongens' noemen hebben zich het bier van Brouwerij Mommeriete goed laten smaken en daarom zijn Gert en Carina Kelder van Brouwerij Mommeriete uit Gramsbergen betrokken bij het opzetten van de brouwerij. Tevens om als parttime brouwers in het project te stappen.

Brouwerij Mommeriete brouwt ook in opdracht van anderen. De productie hiervan kan deels naar Veenhuizen zodat er in Gramsbergen zelf meer capaciteit ontstaat voor hun eigen bier. In Veenhuizen kan bijna 1500 liter gebrouwen worden tegen 450 in Gramsbergen.

Video's Brouwerij Maallust

Bierbrouwerij Maallust in het nieuws