Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad

11 oktober 2010 om 18:03

Zo af en toe een glaasje wijn tijdens de zwangerschap kan helemaal geen kwaad, beweren Britse wetenschappers. Sterker nog, kinderen van moeders die een of twee glaasjes alcohol per week drinken, zouden later beter gedrag vertonen!

Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad

Het is op z’n minst een opvallende boodschap, omdat artsen zwangere vrouwen over het algemeen aanraden om alcohol te laten staan. Uit eerdere verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat alcohol weer slecht is voor de baby.

De onderzoekers van de University College in Londen ondervroegen 11.000 moeders toen hun baby’s 9 maanden oud waren over hun drinkgedrag tijdens de zwangerschap en andere gezondheidsaspecten. Dat deden ze nog een keer toen de kinderen 3 en 5 jaar oud waren.

Ook werden bij de 5-jarigen tests afgenomen om hun ontwikkeling te meten. De ouders kregen vragen over hun sociale en emotionele gedrag. Daaruit bleek dat de kinderen van moeders die 1 of 2 glazen alcohol hadden gedronken tijden de zwangerschap op sommige tests – waaronder intelligentie – beter scoorden dan de kinderen van moeders die geen alcohol hadden gedronken. Ook hadden ze 30% minder kans op gedragsproblemen dan kinderen van geheelonthouders.

Lees ook

De Britse onderzoekers waarschuwen wel voor overmatig drankgebruik tijdens de zwangerschap. Dagelijks een glas of meer kan leiden tot gedrags- en emotionele problemen bij het kind.

De conslusie van de onderzoekers
Volgens de wetenschappers kunnen vrouwen zonder problemen een glas van 175 ml wijn, 50 ml sterke drank of een glas bier per week drinken zonder dat ze daarmee schade aanbrengen aan de intellectuele of gedragsontwikkeling van hun kind.

Zwangere vrouwen die meer dan enkele glaasjes bier/wijn willen drinken, zullen dus aan alcoholvrij bier of alcoholvrij wijn moeten gaan!
 

Bron: http://www.dailymail.co.uk

Cookie instellingen