Goedkoopste bier bij Go Ahead Eagles

Goedkoopste bier bij Go Ahead Eagles

Het magazine Staantribune deed onderzoek naar de bierprijzen bij voetbalclubs in de Eredivisie. Bij Ajax zijn supporters het meeste geld kwijt, bij GO Ahead Eagles is het bier het goedkoopst!

08 december 2014 om 15:20


Bier drinken op de tribune

Het voetbalmagazine Staantribune heeft onderzoek gedaan naar prijzen bij voetbalclubs in de Eredivisie. Voor deze inventarisatie bekeken ze de prijzen van (seizoen)kaarten, voetbalshirts, bier, broodjes en koffie.

Go Ahead Eagles goedkoopste, Ajax duurste bier

Uit het onderzoek van het magazine blijkt dat je bij Go Ahead Eagles het goedkoopst een biertje kan drinken. Voor slechts €1,67 kun je op de tribune genieten van een lekker koud biertje. Rondjes geven bij een doelpunt kan best voordelig!

De voetbalclub waar je het meeste geld kwijt bent is Ajax. Daar betaal je bijna het dubbele, een biertje bij de Amsterdamse voetbalclub kost je hier €3,00. Niet heel voordelig om je medesupporters te trakteren dus.

De hoge prijs van het bier sluit wel mooi aan bij de nieuwe commercial die Jupiler maakte in samenwerking met Ajax: Better World. In de commercial komen zes Ajacieden (Moisander, Sigthórsson, Veltman, Riedewald, Zimling en Schöne) in actie door met in verf gedrenkte ballen een boodschap op de muur te schieten: Ajax supporters moeten niet drinken en rijden.

Bier en frikadellen

Honger gekregen van al dat voetbal kijken en bier drinken? Goed nieuws voor de Eagles supporters, want ook de broodjes frikadel komen als goedkoopste uit de bus!

Tabel: bierprijzen bij Eredivisie clubs

Club Prijs biertje
Ajax € 3,00
FC Dordrecht € 3,00
Feyenoord € 2,70
Vitesse € 2,60
AZ € 2,50
Excelsior € 2,50
Willem II € 2,50
NAC € 2,40
PSV € 2,25
FC Twente € 2,25
ADO Den Haag € 2,00
SC Cambuur € 2,00
FC Groningen € 2,00
SC Heerenveen € 2,00
Heracles € 2,00
FC Utrecht € 2,00
PEC Zwolle € 2,00
Go Ahead Eagles  € 1,67

 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

cabrio_ed op 17-12-2014 om 19:15:57

als 'import' Deventernaar & bierliefhebber vind ik dit een heel goed bericht!

Reclame van Carlsberg

The Danish Way
In deze Carlsberg reclame treedt de Deense acteur Mads Mikkelsen op. Hij legt uit waarom Denen één van de gelukkigste volken op aarde zijn. Volgens hem heeft Carlsberg er mee te maken.

Meer reclames van Carlsberg

Laatste reacties