Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw verkozen tot favoriete bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw verkozen tot favoriete bier

05 juli 2019 om 11:15

Gouden Carolus Whisky Infused is voor het derde jaar op rij verkozen tot beste bier van het afgelopen Zythos Bierfestival. De Zythos Consumententrofee werd aan Brouwerij het Anker overhandigd.

Gouden Carolus Hopsinjoor logo
Gouden Carolus Whisky Infused flesje
Gouden Carolus Whisky Infused

Meest geliefde bier

De Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw reikt voor het 14de opeenvolgende jaar de ‘Zythos Consumententrofee’ uit aan het meest geliefde bier van het voorbije Zythos Bierfestival, het grootste bierevenement van België.

De stemmen van de 11,000 bezoekers werden geteld en voor de 3e keer op rij kwam dezelfde winnaar uit de bus: Gouden Carolus Whisky Infused. Daarmee verbetert Brouwerij Het Anker uit Mechelen zijn eigen record van vorig jaar, toen de felbegeerde trofee voor het eerst in de geschiedenis van het festival opnieuw naar eenzelfde bier ging.

Bezoekers kiezen favoriete bier

Het Zythos Bierfestival wordt sinds 2006 georganiseerd en groeide op korte tijd uit tot het grootste Belgische bierevenement. Tijdens de afgelopen editie in de Brabanthal te Leuven konden meer dan 11,000 bezoekers er op 27 en 28 april bij 106 Belgische brouwers en bierfirma’s proeven van maar liefst 575 verschillende bieren.

Ieder jaar vraagt Zythos aan de bezoekers welke bieren bij hen het meest in de smaak vallen. Op een stemformulier wordt een persoonlijke top 3 ingevuld. Na telling van de ontvangen stemmen, kwam Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw als winnaar uit de bus.

Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw favoriete bier van het Zythos bierfestival

Lees ook

Bijzondere overwinning voor Het Anker

Voor het derde jaar op rij werd de ‘Whisky Infused’ versie van Gouden Carolus verkozen tot beste bier van het festival. Volgens de organisatie won het bier dit jaar zelfs met ruime voorsprong.

Brouwerij Het Anker wint zo voor de 4e maal de Zythos Consumententrofee, na eerdere winst in 2008 met ‘Gouden Carolus Hopsinjoor’. Ook dat is een record, want geen enkele brouwerij mocht de trofee vaker mee naar huis nemen.

Het was vorig jaar al een unicum om twee jaar na elkaar de consumententrofee te winnen, dus drie keer na elkaar, dat is zeker uniek!” , zegt Freddy Van Daele, voorzitter van Zythos vzw “Waarschijnlijk heeft het bier ook wat meer bekendheid gekregen bij het groot publiek door de introductie van de 33 cl flesjes, maar het moet een lekker bier zijn, want anders win je geen drie keer na elkaar!”

De organisatie gaf daarnaast ook nog een prijs aan de brouwerij met de meeste stemmen over het hele assortiment. Het Anker mag zich ook in deze categorie winnaar noemen. Bezoek de website van Brouwerij het Anker voor meer informatie. 

Cookie instellingen