Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouverneur Blond is het beste blond bier ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouverneur Blond is het beste blond bier ter wereld

17 september 2021 om 16:38

De Neerse Lindeboom Bierbrouwerij brouwt het beste blond bier van de wereld. De uitslag van de World Beer Awards is eind vorige week bekendgemaakt.

Gouverneur Blond beste Belgian Style Blonde ter wereld
Lindeboom bierbrouwerij

Beste blond bier ter wereld

Best Belgian Style Blond is Gouverneur Blond van Lindeboom En of dat spannend was! Lindeboom was in de strijd om de wereldtitel met twee bieren: Gouverneur Blond en Gouverneur Dubbel', zegt Paul Joosten van Lindeboom. 'Van de zeven speciaalbieren van Lindeboom die in eerdere rondes geëerd zijn in de competitie World Beer Award 2021 met medailles, waren deze twee bieren Country Winner. Bijzonder trots zijn we dat Gouverneur Blond nu verkozen is tot lekkerste Blond Bier van de wereld!'

Gouverneur Blond won de categorie 'Pale Belgian Style Blonde'. In de overkoepelende categorie 'Pale Beer' moest het bier uit Neer zijn meerdere erkennen in Anosteké uit Frankrijk dat de titel 'World's Best Pale Beer' een jaar mag dragen. 

Lees ook

World Beer Awards

De World Beer Awards is een jaarlijkse wereldwijde competitie waarbij door bierspecialisten in een blindproeverij bieren selecteren en bekronen. Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren uit meer dan 30 landen deel. De jurering gebeurt wereldwijd in meerdere rondes en wordt afgesloten met een finale waarin de 'Country Winners' de strijd aangaan voor de wereldtitel 'Best beer in the World'.

Lindeboom

Lindeboom is een familiebrouwerij in de vijfde generatie, die zijn oorsprong heeft in 1870. De Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij focust op het brouwen van kwaliteitsbieren: Gouverneur speciaalbieren, Venloosch Alt en Witbier en de Lindeboom bieren. ‘De Lindeboombrouwers brouwen met enthousiasme, onafgebroken strevend naar ontwikkeling en met de dagelijkse inzet van allen. Voorop staat de ambitie van de brouwers van Lindeboom om smakelijk bier te brouwen.'