Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grimbergen brengt nieuw abdijbier uit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grimbergen brengt nieuw abdijbier uit

30 januari 2008 om 09:28

Grimbergen komt met een nieuwe variant uit zijn abdijbieren, namelijk Grimbergen Goud 8.

Grimbergen brengt nieuw abdijbier uit

Na Grimbergen Blond, Grimbergen Dubbel, Grimbergen Tripel, Optimo Bruno en Cuvée de l'Ermitage brengt Grimbergen een nieuwe variant uit in zijn gamma abdijbieren. Het gaat om de Grimbergen Goud 8°, een sterk, blond bier van hoge gisting dat hergist in de fles. Het is vanaf februari te koop in winkels en horecazaken, helaas in eerste instantie waarschijnlijk vooral in België.

Bij de voorstelling in Grimbergen werd het nieuwe abdijbier beschreven als een gouden nectar met een fluweel hoppige afdronk en de smaak als aangenaam, intens en bitter. Deze Grimbergen wordt bij voorkeur gedronken tijdens echt ontspannen momenten waarbij men tijd heeft om te genieten.

De abdijbieren van Grimbergen zijn een product van Alken-Maes, de tweede grootste brouwersgroep van België die in handen komt van Heineken als gevolg van de overname van brouwerijgroep Scottish&Newcastle door Heineken en Carlsberg. Abdijbieren en trappisten kennen in België een stijgende trend. Het marktaandeel van de Grimbergen neemt bovendien nog toe. In de retail (verkoop in winkels) is het aandeel opgelopen tot maar liefst13,2 procent.

Cookie instellingen