Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch benoemd nieuwe topmannen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch benoemd nieuwe topmannen

04 mei 2008 om 12:29

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (ava) heeft de Voorzitter van de Raad van Commissarissen medegedeeld dat Rob Snel, huidig lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Grolsch N.V., de nieuwe topman wordt. Daarnaast heeft de AVA Jonathan Timmis tot Financieel Directeur benoemd.

rob snel

Lees ook

Op 15 mei 2008 zal Ab Pasman, de huidige bestuursvoorzitter, terugtreden. Arjan Kaaks, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor financiën, informatisering en juridische zaken, treedt eveneens per die datum terug. Beiden heren verlaten Grolsch op eigen verzoek en in goed overleg.

Op 12 februari 2008 is Grolsch overgenomen door SABMiller plc en sindsdien vormt zij een dochteronderneming van SABMiller plc. Eind april 2008 wordt de eerste fase van de integratie van Grolsch binnen het SABMiller concern afgerond.

Rob Snel, huidig lid van de Raad van Bestuur, is sinds 1984 in dienst bij Grolsch en sinds 1999 verantwoordelijk voor alle internationale activiteiten van Grolsch in de rol van President Grolsch International. Rob Snel geniet door zijn jarenlange ervaring, zowel binnen Grolsch als nationaal en internationaal een grote bekendheid in de biersector.

Jonathan Timmis is op dit moment werkzaam als Finance Director bij Miller Brands UK Ltd, onderdeel van SABMiller plc. Sinds enkele maanden is Timmis nauw betrokken bij de integratie van Grolsch binnen het SABMiller concern waar hij sinds 2002 in dienst is.

Rob Pieterse, voorzitter van de Raad van Commissarissen, stond tijdens de AVA uitgebreid stil bij het komende vertrek van Ab Pasman en Arjan Kaaks.

"Pasman heeft zich de afgelopen jaren ingezet om Grolsch voor te bereiden op de toekomst met internationale partnerships en investeringen in gedurfde innovaties. De optimalisatie, na de ingebruikname, van de brouwerij, de introductie van de nieuwe groene fles, de groene beugelfles en recent de introductie van het nieuwe tapsysteem Cheersch zijn enkele belangrijke mijlpalen die Grolsch onder Pasman nog beter op de landkaart hebben gezet.

Kaaks gaf richting aan de herfinanciering, de dividendstrategie van Grolsch, het versterken van de commerciële IT-structuur en de commerciële control functie.

Daarnaast hebben Pasman en Kaaks zich met vele collega's ingezet voor een vlekkeloos verlopen overnametraject waarbij naast de belangen van de aandeelhouders de belangen van de Grolsch medewerkers voorop stonden."

Ab Pasman is in september 2003 in dienst getreden en benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Op 27 april 2004 werd Pasman benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur met specifieke verantwoordelijkheid voor de Nederlandse activiteiten.

Arjan Kaaks is vanaf 2005 lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor financiën, informatisering en juridische zaken.

Cookie instellingen