Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch gaat voor Zuid-Afrika

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch gaat voor Zuid-Afrika

15 juni 2008 om 18:50

Bierbrouwer Grolsch, sinds kort onderdeel van SABMiller, gaaat Zuid-Afrika gaan veroveren, tenminste dat is de bedoeling. Deze maand wordt met een $4 miljoen kostende campagne gestart om Grolsch als een premium bier in die markt te plaatsen.

Grolsch gaat voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de oorspronkelijke thuismarkt van SABMiller. Maar dat is niet de enige reden dat Grolsch daar onder het nieuwe eigenaarschap groot wordt gelanceerd. Zuid-Afrika is één van de grootste groeimarkten voor de wat duurdere premiumbieren met een groei die tussen de 20 en 25% ligt.

Benadrukt wordt dat het om een bier uit Nederland gaat met een lange brouwtraditie. De Zuid-Afrikanen kunnen de link met Nederland wel waarderen en de bijna 400 jaar oude traditie van Grolsch spreekt ook aan.

Grolsch, dat op kleine schaal al actief was in Zuid-Afrika, zal er met de bekende beugelfles en de groene 330 ml fles, veel breder worden geïntroduceerd. „Speciaal voor het openen van de beugelfles gaan we campagne voeren”, zegt directeur Ronald van Amerongen. „Ik ben net terug uit Zuid-Afrika en sommige mensen hadden een minuut nodig om uit te vinden hoe de fles open moest”, lacht Van Amerongen.

Cookie instellingen