Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch gestopt met bezorgservice in Twente

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch gestopt met bezorgservice in Twente

03 mei 2020 om 14:39

De Grolsch bezorgservice was maar van korte duur, de brouwerij heeft na drie korte weken zelf de stekker uit de bezorgservice in Twente getrokken. 

Grolsch bezorgservice
Grolsch logo
Grolsch speciaalbieren, pils en alcoholvrij bier

Grolsch bezorgservice

Grolsch is op donderdag 2 april 2020 een tijdelijke bierbezorgservice begonnen. De brouwerij bezorgde bier in de regio Oost-Nederland. Hiermee werd ingespeeld op de huidige coronacrisis. Echter waren supermarkten niet blij met het initiatief van Grolsch. Grolsch geeft zelf als reden de mogelijke heropening van de horeca om nu met de bezorgservice te stoppen.

Grolsch Producent VS concurrent 

Consumenten konden rechtstreeks bij de brouwer hun kratjes bier bestellen. Het liep super goed, enkele duizenden kratten werden via de site besteld en gratis aan huis bezorgd in Twente, met een Grolsch-busje van De Klok. Grolsch kreeg veel positieve reacties maar ook veel kritische reacties. De kritische reacties kwamen meerendeels van supermarkten die Grolsch in plaats van als producent nu als concurrent zagen. 

Lees ook

Heropening horeca

Grolsch claimt te zijn gestopt vanwege de voorbereidingen die de brouwerij moest stellen op een mogelijke heropening van de horeca. Volgens de brouwer uit Boekelo is de beslissing om de tijdelijke bezorgdienst te stoppen ‘eenzijdig genomen en hebben andere ontwikkelingen hier geen rol in gespeeld.’