Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch kan Jupilerniet over de lippen krijgen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch kan Jupiler niet over de lippen krijgen

26 mei 2007 om 11:41

Grolsch krijgt de naam van haar Belgische concurrent Jupiler niet over de lippen. De Enschedese bierbrouwer heeft een glazenactie opgezet ter viering van het kampioenschap van De Graafschap in de eerste divisie, zoals op het glas staat.

Grolsch kan Jupilerniet over de lippen krijgen

Die divisie heet echter de Jupiler League, naar de gelijknamige sponsor. Saillant is dat Jupiler eigendom is van Inbev, de brouwerij die door te klikken een miljoenenboete uit Brussel voorkwam, terwijl Grolsch 32 miljoen boete moet betalen

Als sponsor van de kampioensploeg uit Doetinchem gaf Grolsch in de Achterhoekse supermarkten een kampioensglas cadeau bij aankoop van een kratje bier. Zowel op de verpakking als het glas prijkt het opschrift ‘De Graafschap kampioen eerste divisie 2006-2007’. Volgens een woordvoerster van Grolsch wilde het bedrijf ‘uiteraard niet de naam van een van onze concurrenten’ op het glas plaatsen. „Bovendien is met de naam eerste divisie voor iedereen helemaal helder wat daarmee bedoeld wordt”. De actie was overigens dermate succesvol dat het glas binnen twee weken was uitverkocht. Dus je jas kan weer uit en je hoeft niet direct naar de supermarkt te rennen.
Bron: TC Tubantia

Cookie instellingen