Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch proeverij | Vier exclusieve speciaalbieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch proeverij: 4 nieuwe bieren

11 oktober 2017 om 09:15

Grolsch presenteert 'Grolsch Proeverij'. Van september tot en met december komen er vier nieuwe bieren uit in kleine oplage. Deze vier bieren worden gepresenteerd in 29 geselecteerde horecazaken.

Grolsch Proeverij
Grolsch Logo
Grolsch Kruidige Tripel logo

Grolsch Proeverij

Het eerste bier is een Grolsch Tripel De Grolsch Proeverij is een concept waarbij Grolsch van september tot en met december 2017 vier nieuwe bieren in een kleine oplage brouwt. Deze vier Grolsch speciaalbieren worden bij 29 geselecteerde zaken exclusief gepresenteerd. In september is het eerste speciaalbier geïntroduceerd, de Grolsch Tripel en in oktober volgt de tweede, de Grolsch Saison.

Het speciaalbier wordt in kleine oplage gebrouwen en aan de geselecteerde ondernemers aangeboden. De ondernemers en haar gasten kunnen hun mening geven over het bier. Hiervoor zijn speciale bierviltjes ontworpen. Op basis van de feedback naar Grolsch wordt de receptuur indien nodig aangepast of verbeterd. Vervolgens kan er ook gekozen worden om het bier in grotere oplage aan te gaan bieden.

Grolsch brouwer in actie

Lees ook

Meesterbrouwer

Grolsch staat al vele jaren bekend om het brouwen van speciale bieren. Deze bieren worden ontwikkeld in de Grolsch Proefbrouwerij. Vanuit de overtuiging ‘Ontdek alles, behoud het goede’ experimenteren en innoveren de meesterbrouwers hier op basis van vakmanschap. Meesterbrouwer Marc Janssen is altijd op zoek naar nieuwe biersmaken. Met de Grolsch Proeverij worden vier bieren van zijn wensenlijst werkelijkheid.

Vier nieuwe bieren

Brouwerij van Grolsch Als eerste dus de Tripel in september, een mooie tripel met 8 procent alcohol. Om deze speciaal te maken is Marc samen met de andere brouwers gaan zitten en gaan experimenteren met verschillende kruiden, kardemom, koriander, citroengras en curaçaoschillen.

Dat heeft geresulteerd in Grolsch Tripel. De Saison die in oktober uitkomt en vanaf deze week verkrijgbaar is bij de geselecteerde horeca ondernemers is bijzonder vanwege de honing. Deze honing is in de whirlpool gedaan, want als je ‘m mee laat koken gaat er veel aroma verloren, aldus Marc.

De twee bieren die nog volgen in november en december zijn nog geheim, maar worden uiteraard ook heel speciaal. Wil je de 'Grolsch Proeverij ook graag meemaken, hier vind je de geselecteerde cafés waar je de exclusieve Grolsch speciaalbieren kunt proeven.