Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch spreekt KHN tegen over vastzitten biermarkt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch spreekt KHN tegen over vastzitten biermarkt

29 januari 2013 om 11:34

De eerdere uitspraken van de KHN (Koninklijke Horeca Nederland) met betrekking tot het vastzitten van de biermarkt hebben al behoorlijk wat stof doen opwaaien. Grolsch-directeur  Tom Verhaegen heeft zich ook gemengd in de discussie.

Grolsch

Vorig jaar heeft de KHN zich uitgelaten over de Nederlandse biermarkt. Dit naar aanleiding van  verschillende onderzoeken.

Onzin

"Het is goed om tegenwicht te bieden tegen de lawine van negatieve publiciteit die de KHN over de grote brouwerijen heeft gestort.", aldus Verhaegen in het Financiële Dagblad van zaterdag 26 januari.

Lees ook

Volgens hem wisselt bij Grolsch jaarlijks 8 tot 10% van de horeca-klanten van brouwer en zijn de uitspraken van de KHN dat horeca ondernemers gebonden zijn dan ook onzin."In het overgrote deel van de gevallen gaat het om bruikleen vergoedingen voor de tap-installaties. Bij bruikleen voelen de cafés nauwelijks hinder omdat bij overstap de nieuwe brouwer deze apparatuur altijd overneemt."

Horeca-financier

Een van de redenen dat Grolsch niet stopt met horeca-financier te zijn, ondanks dat Verhaegen hier geen voorstander van is, is omdat andere partijen zoals banken in deze tijd nogal huiverig kunnen zijn. "Grolsch bezit ongeveer 80 horecapanden. Het is dan ook logisch dat de brouwer hier een vergoeding voor krijgt." Volgens Verhaegen is hier geen discussie over mogelijk. "Als wij als brouwer veel geld in zo'n zaak steken en veel risico nemen, is het logisch dat we daar een vergoeding voor krijgen."

Het NMa doet momenteel onderzoek naar aanleiding van de eerdere onderzoeken en de uitspraken van de KHN. Deze zaak wordt zeer waarschijnlijk vervolgd, Biernet.nl blijft je op de hoogte houden!

Cookie instellingen