Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch vernieuwt verpakkingen speciaal- en alcoholarme bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch vernieuwt verpakkingen

31 januari 2013 om 16:45

Bierbrouwer Grolsch geeft haar speciaalbieren en haar alcoholarme Stender een moderne, verfrissende look. Het biermerk heeft haar omverpakkingen en etiketten vernieuwd om de herkenbaarheid te vergroten en de vindbaarheid in het schap te verbeteren. 

Grolsch nieuwe verpakkingen

De Grolsch bieren Kanon, Weizen, Lentebok, Herfstbok, Stender en Stender Lemon & Lime krijgen niet alleen een nieuwe 6-pack verpakking, ook de etiketten op de fles zijn vernieuwd evenals de blikken voor Kanon, Herfstbok en Stender. Op deze manier brengt Grolsch haar verpakkingen voor speciaal- en alcoholarme bieren meer in lijn met haar pilspresentatie. Het doel hiervan is de herkenning bij consumenten te vergroten en nog beter op te vallen in het drukke bierschap.

De nieuwe aantrekkelijke verpakkingen zullen vanaf week 5 gefaseerd instromen in de verschillende supermarkten, slijterijen en horecagelegenheden. 

Lees ook

 

Hoger percentage gerecycled materiaal

Bij het optimaliseren van de verpakkingen kiest Grolsch bewust voor een duurzame oplossing waarbij de hoge kwaliteit gehandhaafd blijft. Het karton dat Grolsch gebruikt voor haar omverpakkingen is vervaardigd van grotendeels gerecycled karton. Dit betekent dat de kartonnen verpakkingen voor bijna 100% zijn gemaakt van voor hergebruik herwonnen materiaal, waarbij tevens de nadruk ligt op verantwoord houtgebruik. Uiteraard zijn de kartonnen verpakkingen voorzien van het FSC-keurmerk, zoals alle kartonnen verpakkingen van Grolsch.

Nieuwe glazen voor horeca

Speciaal voor een aantrekkelijke presentatie in horeca komt Grolsch tegelijk met de vernieuwde verpakkingen ook met nieuwe glazen voor haar speciaalbieren. In lijn met de verpakkingen hebben ook de glazen een strakker, moderner en meer eigentijdse look gekregen. Om de horecaondernemer meer gemak te bieden vervangt Grolsch het huidige Herfstbok- en Lentebokglas door één glas voor bokbier. Het glaswerk voor de speciaalbieren is vanaf 1 maart gefaseerd voor horecaondernemers beschikbaar.

Grolsch Proeverij

Om consumenten kennis te laten maken met de nieuwe verpakkingslijn brengt Grolsch medio maart een speciale Grolsch proefverpakking op de markt. De proefverpakking bevat de vier speciaalbieren en twee proefglaasjes. De bierbrouwer roept consumenten op om samen met andere bierliefhebbers alle vier de Grolsch speciaalbieren te proeven. De proefverpakking is vanaf week 11 verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen en heeft een consumenten adviesprijs van 4,49 euro. 

Cookie instellingen