Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch weer dichter bij realiseren duurzame ambitie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch weer stap dichter bij realiseren duurzame ambitie

02 mei 2023 om 10:02

Bierbrouwer Grolsch heeft in 2022 verschillende stappen gezet om hun ambities qua duurzaamheid te bereiken. Wat waren de duurzame highlights van de brouwerij in 2022? 

Grolsch weer stap dichter bij realiseren duurzame ambitie
Grolsch speciaalbieren, pils en alcoholvrij bier
Grolsch Brouwerij

Grolsch en duurzaamheid

Na de recente introductie van een nieuw, circulair Grolsch krat is er opnieuw duurzaam nieuws uit Enschede: vorige week publiceerde Koninklijke Grolsch haar duurzame resultaten over 2022. Eén van de hoogtepunten was de ingebruikname van de warmteleiding van Twence, waarmee de brouwerij in 2022 grotendeels van fossiele energie is overgeschakeld op duurzame energie. En ook op maatschappelijk gebied zette de bierbrouwer duurzame stappen met de introductie van haar eigen vrijwilligersprogramma. Deze - en andere hoogtepunten - zijn te lezen in de duurzame highlights 2022, die Grolsch heeft gepubliceerd.

Grolsch heeft de ambitie om een volledig CO? neutrale brouwerij te zijn: een brouwerij waarbij alle ingezette energie op duurzame wijze wordt opgewekt. Door het gebruik van de warmte van Twence wordt de CO?-emissie van de brouwerij met 72% gereduceerd - zo’n 5.500 ton per jaar. Maar ook op sociaal gebied wil de brouwer een verschil maken. ‘Daarom hebben we ons eigen vrijwilligersprogramma ‘Tijd voor Elkaar’ ontwikkeld’, vertelt Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Koninklijke Grolsch.

Vrijwilligersprogramma ‘Tijd voor Elkaar’

Binnen ons vrijwilligersprogramma mogen alle Grolsch medewerkers twee werkdagen per jaar vrijwilligerswerk doen onder werktijd. Een fantastische mogelijkheid om uit de dagelijkse drukte te stappen, er even tussenuit te gaan én iets te betekenen voor een ander. Win-win, als je het ons vraagt’, vertelt Susan. ‘Het is slechts één van onze duurzame highlights van vorig jaar. Ik ben ontzettend trots op alle resultaten die we in 2022 behaald hebben en kijk uit naar alles wat er de komende periode op de agenda staat!’.

Highlights 2022

Naast de ingebruikname van de warmteleiding van Twence en de introductie van een eigen vrijwilligersprogramma heeft Grolsch meer mooie resultaten behaald op het gebied van Duurzaam & Verantwoord Ondernemen. Een paar highlights:

Lees ook

- De nieuwe groengasinstallatie op het eigen terrein zet biogas - geproduceerd in de waterzuivering - om naar groengas, dat wordt geleverd op het aardgasnet. Jaarlijks produceert Grolsch hier 1 miljoen Nm3 groen gas, dat via het regionale gasnet wordt geleverd aan 700 Twentse huishoudens;

- De TopClip verpakking voor blik, waarmee 46,7 ton plastic is bespaard. Daarnaast heeft Grolsch door het gebruik van gerecycled trayfolie 198 ton nieuw plastic bespaard;

- Samen met onder andere Waterschap Vechtstromen en Vitens werkt de brouwerij onder de naam ‘Ons blauwe goud’ samen aan voldoende water in Twente voor iedereen;

- Toekenning van de tweede Lean & Green star voor inspanningen om het vrachtwagentransport - waaronder pallet transport, kelderbier en De Klok Dranken - verder te verduurzamen;

- Omschakeling naar herbruikbare draagtrays van gerecycled plastic en recyclebare PET-bekers. Voor de kartonnen trays verbruikten we jaarlijks zo'n 40.000 kilo karton. Dat zijn al snel 132 volwassen bomen elk jaar.

Resultaten online beschikbaar

Benieuwd naar de resultaten en activiteiten van Grolsch op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen in 2022, of naar de doelstellingen voor 2023? Bekijk dan het online jaaroverzicht 2022 en de toelichting hierbij op de website van Koninklijke Grolsch.

Grolsch duurzame highlights in 2022

Cookie instellingen