Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Groningse krattendief 14 x gepakt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Groningse krattendief 14 x gepakt

06 maart 2012 om 09:57

Groot nieuws in Groningen: De politie heeft al voor de 14e keer dezelfde bier-kratten-dief aangehouden!

Dief De politie heeft in de periode van maart 2011 tot medio maart 2012 een 29-jarige man uit Groningen 14 keer aangehouden voor het plegen van diefstallen van kratjes bier. Volgens de politie gebruikt de kratjesdief, die vooral toeslaat in de binnenstad en de Rivierenbuurt, vaak dezelfde werkwijze: Hij gaat achter woningen op zoek naar een ladder, klimt een balkon op en neemt lege of volle kratten mee. Vervolgens levert hij de lege kratjes in bij een supermarkt.

Lees ook

Zondagavond kon de politie de 29-jarige krattendief uit Groningen weer op heterdaad aanhouden. Een getuige aan de Bloemstraat zag hoe de Stadjer met een kratje bier over haar schutting klom. Zij belde direct de politie. Surveillerende agenten zagen de notoire kratjesdief in de Oude Ebbingestraat lopen. Hij droeg zes kratjes bier bij zich. Hij had geen duidelijke verklaring over de herkomst van de kratjes. Agenten konden de Stadjer simpel in de boeien slaan. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Bij onderzoek bij een supermarkt in de Oude Ebbingestraat kon blijken dat de verdachte al twee keer eerder die dag kratten had ingeleverd.

Twitter

Op Twitter zetten de politie de volgende tweets:

  • 29-jarige krattendief blijkt plaag van Stad. Stadjer al 14 keer aangehouden voor hetzelfde vergrijp.
  • Wie in omgeving Bloemstraat mist lege kratten? Bel svp met de politie 0900-8844.

De politie vraagt inwoners van de Stad Groningen alert te zijn. De politie adviseert om kratjes zoveel mogelijk uit het zicht te plaatsen. Tevens is het advies van de politie om ze achter slot en grendel te zetten. Maar misschien is het beter om deze notoire dief voor lange tijd achter slot en grendel te zetten!

Cookie instellingen