Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grootste bierdiner ter wereld in de Martinikerk in Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grootste bierdiner ter wereld in Groningen

24 november 2015 om 13:30

Bierfestival Groningen presenteert op donderdag 7 april 2016 het grootste bierdiner ter wereld met streekbieren en streekproducten.

Bierdiner Groningen

In de Martinikerk in Groningen wordt de tafel gedekt voor ruim 600 Bourgondisch ingestelde bierliefhebbers. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende met passie gebrouwen speciaalbieren.

Samenwerking

In samenwerking met Restaurant ’t Feithhuis, Stenden Hogeschool, Progress Events en Bierista wordt een zeven gangen diner gepresenteerd met bijpassende bieren uit het noorden van Nederland. Het menu wordt door ’t Feithhuis in samenwerking met Albert Kooy samengesteld. Albert Kooy is de oprichter van Dutch Cuisine.

Lees ook

De Britse biersommelier Melissa Cole is aanwezig voor de begeleiding van de bier- en spijscombinaties. In de samenwerking van ’t Feithhuis en Albert Kooy worden studenten van Stenden Hogere Hotelschool te Leeuwarden betrokken bij de voorbereidingen en de uitvoering van dit evenement. Melissa Cole zal tijdens het bierdiner de diverse gangen presenteren en de keuzes voor bieren en gerechten onderbouwen.

Het Bierdiner Groningen

De inloop voor het diner is van 18.30 tot 19.00 en het diner vindt plaats tussen 19.00 en 22.30 in de Martinikerk, een van de mooiste locaties in het noorden. Tijdens deze avond wordt ook het lekkerste bier uit het noorden van Nederland bekend gemaakt. Een consumentenjury bepaalt welk bier zich Het Lekkerste bier van Noord-Nederland mag noemen.

Bekijk het evenement in de bieragenda voor meer informatie .

Bierfestival Groningen is al 5 jaar actief om bier- en spijscombinaties te stimuleren. Op zaterdagmiddag 9 april om 13:00 uur is er een bier en spijswedstrijd in de Martinikerk tijdens Bierfestival Groningen.

Cookie instellingen