Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Guinness en St. Patrick's Day

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Guinness en St. Patrick's Day

01 maart 2017 om 10:45

De afgelopen jaren vulde Nederlanders hun kalenders aan met internationale feestdagen.  Ook St. Patrick's Day wordt steeds meer gevierd in Nederland en daar hoort Guinness bij!

Guinness Stout bier
Guinness Bier Logo
Guinness bier

Guinness is misschien wel het bekendste exportproduct van Ierland. Het is dan ook onlosmakelijk verbonden aan St. Paddy's Day.

St. Patrick’s Day in Nederland

Officieel proosten Ieren en non-Ieren in 2017 drie dagen, van 16 t/m 18 maart, op St. Patrick’s Day. Op 17 maart – de officiële sterfdag van Sint Patricius – bereikt het feest zijn hoogtepunt, ook in Nederland. 

In Den Haag kleurt de Grote Markt bijvoorbeeld helemaal groen en ook in Alphen aan den Rijn is er een festival gewijd aan deze Ierse feestdag. Naast deze festivals zijn er ook evenementen bij Ierse pubs verspreid over het land, bijvoorbeeld in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Maastricht.

Sfeer St Paddy's Day Nederland

Lees ook

Guinness & St. Paddy’s

Guinness, het iconische donkere stoutbier, is onlosmakelijk verbonden met de dag van Sint Patricius. Beide kennen een rijke (Ierse) historie. Al in 1759 tekende Arthur Guinness een 9000-jarencontract waarmee hij de St. James’ Gate Brewery in Dublin huurde.

Maar bovenal zien de Ieren Guinness als de belichaming van de feestdag. Simpelweg omdat een glas donkere stout, net als St. Paddy’s, vrienden samenbrengt. Sláinte!

Guinness ST Patricks Day 2017 reclamebord