Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stout bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stout

Stout is een donkere biersoort oorspronkelijk afkomstig uit Engeland. Er bestaan zowel een boven- als ondergistende varianten. Er wordt gebrouwen met  geroosterde mout.

Stout+Moedig
Stout 8 Maximus
Mooi de Klos Logo

Stout bier is oorspronkelijk afkomstig uit Londen waar het bier al gebrouwen wordt sinds 1730. Stout wordt gekenmerkt door de donkerbruine tot zwarte kleur en branderige bittere smaak.

Stouts bestaan zowel in boven- als ondergistende varianten. Bij het brouwen van stout wordt gebruik gemaakt van gebrande of geroosterde mout.

Nederlandse brouwers hadden vroeger bijna allemaal een stout in hun assortiment. Zo waren er tot de tweede wereldoorlog bijvoorbeeld De Zwarte Ruiter uit Maastricht en Van Vollenhoven uit Amsterdam. Maar de stout bieren zijn nagenoeg verdwenen van de Nederlandse biermarkt mede door de groei van Heineken en Amstel en hiermee ook de groei van de pilsmarkt. Twee bekende voorbeelden van stout bier zijn Guinness en Murphy's.

Stout aanbiedingen

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

sherida (gast) op 23-12-2015 om 20:13:38

Waaarom drink je parbo stout dan eingelijk een vreemde naam

Tanya op 14-07-2014 om 10:01:49

Bedankt Bert voor je oplettendheid. Aangepast! Biernet.nl

Bert (gast) op 12-07-2014 om 20:42:02

In de introductie van stout bier staat dat Murphy's een typische stout is deze staat echter in de lijst onder biermerken pale genoemd?

Zie meer reacties

Zie minder reacties