Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Guinness verwijdert alle plastic verpakkingen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Guinness verwijdert alle plastic verpakkingen

01 mei 2019 om 17:04

Guinness verwijdert alle plastic verpakkingen uit de schappen. De brouwerij gaat vanaf augustus 2019 de verpakkingen vervangen door biologisch afbreekbaar karton.

Guinness Bier Logo
Guinness verwijdert alle plastic verpakkingen
Guinness Bier Logo

Guinness verwijdert plastic

Het Ierse Stout biermerk, Guinness, verwijdert alle plastic verpakkingen. De brouwerij wil de verpakkingen vervangen door 100% biologisch, afbreekbaar karton. Guinness wil vanaf augustus 2019 beginnen met de verpakkingen vervangen in Ierland. Vanaf 2020 is de brouwerij van plan om in andere landen waar het biermerk wordt verkocht ook te vervangen door kartonnen verpakkingen. 

Guinness heeft nieuwe verpakkingen

Lees ook

Investering plasticverbruik verminderen

De brouwerij heeft een investering gedaan van €18,5 miljoen om de hoeveelheid plastic te verminderen. De fabriek in Noord-Ierland waar de verpakkingen voor het bier wordt gemaakt, zal de eerste zijn die deze methode gaat gebruiken. Voor de faciliteit die producten verpakt werd €9,25 miljoen geïnvesteerd. Vanaf dit punt wordt er ook geëxporteerd naar onder andere de VS, Canada, Zuid Korea en Europa

Momenteel bevat de totale verpakking 5% plastic. Door het verbruik van plastic te verminderen, zal dit jaarlijks ook een daling van 400 ton betekenen aan plasticverbruik. Guinness speelt al 206 jaar lang een belangrijke rol in de gemeenschap. De brouwerij is tevens een van de meeste duurzame brouwerijen ter wereld!

Cookie instellingen