Gulpener en Wijngaard St. Martinus hebben Gulle Tinus 2019 gelanceerd. Dit jaar is Gulle Tinus een vatgerijpt bier dat twaalf maanden heeft gerijpt op wijnvaten.
Nieuw: Gulle Tinus 2019. Een barrel aged bier van Wijngaard St. Martinus en Bierbrouwer Gulpener. Tinus is een heerlijk complex bier vol natuurlijke smaken zoals jeneverbessen, zoethout, druiven, rood fruit, vanille uit de eikenhouten vaten en hop. Het bier heeft meer dan twaalf maanden smaak liggen verzamelen in brouwketels en wijnvaten. Vorige week is het geblend en gebotteld, tot grote tevredenheid van wijnmaker en bierbrouwer.
De basis van Gulle Tinus is Gulpener Wintervrund: een ongefilterd roodbruin, donker, zoet en kruidig bier dat gebrouwen wordt met jeneverbessen en zoethout. Gulpener maakt daar middels vriesdestillatie een ijsbock van en laat dat vervolgens tussen de vier en zes weken lageren in de kelder van de brouwerij in Gulpen.
- Bekijk ook dit filmpje van Gulpener over het creëren van een ijsbock. -
Na de lagering wordt het bier twaalf maanden gerijpt in eikenhouten vaten van St. Martinus. Het bier vermengt zich met de achtergebleven droesem van de wijn en ontwikkelt smaak uit het hout. Na een jaar blenden de brouwmeesters en wijnmakers het bier uit de verschillende vaten tot het perfect op smaak is. En dan is er eindelijk Gulle Tinus.
- Gulle Tinus komt dit jaar uit in een oplage van 7.500 flessen.
- Het is op zijn best tussen 14 en 16 graden.
- Niet in de koelkast zetten dus, dat zou echt ‘sund’ zijn.
- 330 ml - €6,95