Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener komt met speciale editie: Bier van Verse Hop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener Bier van Verse Hop

18 november 2015 om 09:30

De brouwers van 'Gulpener bier van Verse Hop' hebben met veel spanning en vol vertrouwen uitgekeken naar dit proces.   
Een ongefilterd, ondergistend bier dat zorgt voor een smaakvol biermoment. 

Vanaf half november is dit bier verkrijgbaar bij geselecteerde supermarkten, slijterijen en horeca.

 

Gulpener
Gulpener Brouwerij
Gulpener logo oud

Verse hop

Hop Op maandag 14 september, tijdens de jaarlijkse hopoogst, plukte Gulpener haar hopbellen in het hopdorp Reijmerstok. Deze hop is dezelfde dag nog richting het brouwhuis in Gulpen gegaan, waar twee speciale brouwsels reikhalzend stonden te wachten.

De hopbellen, die zijn verzameld in reuze theezakken, zijn pas aan het einde van het kookproces en vóór de vergisting in de brouwketel gehangen. De brouwers hebben hier met veel spanning en vol vertrouwen naar uitgekeken.

Experiment

Twee jaar geleden kwam de Gulpener Bierbrouwerij op het idee om vers geoogste hop direct aan het brouwproces toe te voegen. Het idee was om bier te brouwen met een verrijkt hoparoma. Dit was de geboorte van Gulpener Bier van Verse Hop. Het bier werd afgevuld in fusten en via de horecakanalen vond het met succes de weg naar de speciaalbiergenieters. Dit jaar is het bier afgevuld in flessen van 75 cl en is het verkrijgbaar in de supermarkt, slijterij en horeca. 

Lees ook

Het etiket en de geschenkdoos waarin het bier is verpakt, is afwijkend van het reguliere Gulpener etiket. Dit komt omdat het bier speciaal is en eenmalig te verkrijgen is.

Gulpener van Verse Hop Smaak

Het Gulpener Bier van verse hop is een echte jaarling. Een ongefilterd, ondergistend bier dat zorgt voor een smaakvol biermoment, belooft Jan-Paul Rutten, directeur van de Gulpener Bierbrouwerij. Het is een uniek bier omdat geen enkele andere brouwerij in Nederland beschikt over zijn eigen hop, als onmisbaar plukvers ingrediënt van dit verse hopbier. 

Gulpener Bier van Verse Hop krijgt karakter door de stevige hop bitterheid. Met een alcoholpercentage van 6% is Verse Hop goed doordrinkbaar.

 

Cookie instellingen