‘'Vanaf het eerste moment dat ik een biertje mocht drinken ben ik een groot liefhebber geworden’', biecht Kees in alle eerlijkheid op. "Mij leek niets mooier dan het drinken van zelf gebrouwen gerstenat, helemaal naar mijn eigen smaak en voorkeuren.’' Aldus Kees Verbogt.
Waarom kloosterbier?
Broer Clemens Maria laat weten meer in gesprek te willen komen met mensen. ''We willen meer onbekenden ontmoeten en met hen in gesprek raken, over geloofszaken en over het alledaagse. Met ons unieke kloosterbier bieden wij iets leuks aan en hopen wij voor nieuwe bezoekers de drempel te verlagen om eens langs te komen.’'
Willibrordusbier
De broeders zijn geïnspireerd door Kees en samen zijn zij op zoek gegaan naar verschillende smaak varianten. Het eindresultaat? Een stevig, donker kloosterbier dat 7 tot 8 procent alcohol bevat. Het bier is vernoemd naar het Willibrordushuis, dit zal een voorlopige naam zijn. In eerste instantie wordt het bier alleen gebrouwen voor de eigen gemeenschap. Later zal iedereen dit nieuwe kloosterbier kunnen kopen bij de kloosterwinkel aan de Oude Molstraat 35, in Den Haag. Ook lieten enkele plaatselijke cafés weten geïnteresseerd te zijn in het nieuwe unieke kloosterbier.