Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heesche brouwers presenteren Blond der Verlanghe

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heesche brouwers presenteren Blond der Verlanghe

25 oktober 2018 om 13:11

Brouwerij der Verlanghe heeft afgelopen week zijn eerste bier gelanceerd in een bomvolle kroeg. Blond der Verlanghe is een blond bier ontstaan uit vriendschap en een liefde voor speciaalbier.

Blond der Verlanghe bier
Brouwerij der Verlanghe uit Heesch logo
Blond der Verlanghe

Lancering 'Blond der Verlanghe'

Met een bomvolle kroeg, een goudgeel glas genot en een lach op het gezicht stonden zeven trotse heren te kijken naar wat hun bourgondische creatie teweeg bracht.

Op vrijdag 19 oktober presenteerden de hobbybrouwers van de Heesche Brouwerij der Verlanghe hun allereerste biertje. In het goed gevulde café van ‘t Tunneke proosten de mannen en  belangstellenden op de "Blond der Verlanghe". Een bier dat is ontstaan uit vriendschap en een gezamenlijke liefde voor speciaalbieren.

"Ach, er komt een dag dan moet je verder gaan dan alleen drinken," lacht Verhey, "vanuit de liefde voor bier ontstond zo het idee om te gaan brouwen. En als anderen dat dan kunnen waarderen, dat is het mooiste compliment dat er is."

Langenberg legt uit: "We hebben gebruik gemaakt van gebruik van verschillende soorten Amerikaanse hoppen. Dit zorgt ervoor dat de blond een bite krijgt en wat minder zoet is dan gemiddelde blond bieren. Daardoor smaakt 'ie naar meer," lacht hij.

Lees ook

Ontstaan Brouwerij der Verlanghe

Logo Brouwerij der Verlanghe uit HeeschIn 2014 kwamen bierliefhebbers Maarten Verhey, Dennis Verbrugge en Rob Langenberg op het idee om zelf bier te brouwen. De achternaam van de drie vormen samen de naam van de brouwerij. Al snel groeide het enthousiasme en werden Harm Leeijen, Dave van Griensven, Peter Dijkhuizen en Jon Arts ook besmet met het gevoel van Verlanghe.

Anno 2018 bestaat der Verlanghe uit zeven enthousiaste vrienden die regelmatig brouwen in hun Hisse proefbrouwerij. "Die is inmiddels aardig gegroeid tot een klein laboratorium," legt van Griensven uit. "Je begint met een klein keteltje en al snel ben je op zoek naar verbetering. Niet alleen in smaak, maar ook in proces."

Leeijen gaat verder: "Gezien we met zijn zevenen een aardig uiteenlopende smaak hebben is het nog niet makkelijk om iets te maken waar we met zijn allen achter staan. Zeker met je eerste biertje wil je iets maken wat in de smaak valt." "Gelukkig hebben we er maar vier jaar over gedaan," grapt van Griensven. Nu huurbrouwen de mannen hun batches bij professionele brouwerijen, om iedereen te laten genieten van een slokje der Verlanghe.

Eerste batch uitverkocht

Het succes gaat hard, want de eerste batch is al uitverkocht. De mannen zijn al in gesprek met een brouwerij verhuurder voor de volgende batch, welke je kunt pre-orderen via info@derverlanghe.nl, dat verlangt naar meer.