Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken: belang in Beavertown Brewery | speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken: belang in Beavertown Brewery

22 juni 2018 om 16:44

Heineken heeft een minderheidsbelang genomen in de Britse brouwerij Beavertown Brewery. Deze Londense brouwerij maakt ambachtelijke speciaalbieren.

Beavertown bieren 

De brouwerij uit Londen maakt ambachtelijke bieren, met veel hop en opvallende namen als Gamma Ray, Neck Oil en Lupuloid. Met Heineken aan boord hoopt Beavertown zijn snelle opmars in de bierwereld voort te kunnen zetten.

De brouwer wil het geld dat Heineken investeert, gebruiken voor de bouw van een nieuwe, veel grotere brouwerij, genaamd Beaverworld. Die moet 150 nieuwe banen opleveren en kost 40 miljoen pond.

Een woordvoerder van Heineken gaf tegen het FD aan dat de Amsterdamse brouwer blij is dat zij de Londenaren kunnen helpen hun 'droom van Beaverworld waar te maken'.

Beavertown website

Beavertown bier in Britse supermarkt

De deal van Beavertown met Heineken volgt kort nadat de Britten een overeenkomst hebben gesloten met supermarktketen Waitrose. Die gaat verschillende bieren van de brouwer verkopen.

Voor Heineken zijn ambachtelijke bieren (craft beer of speciaalbier) een belangrijke groeimarkt. Het bedrijf heeft vorig jaar een eigen online bierwinkel gelanceerd waar naast de eigen brouwsels vooral bieren van ambachtelijke brouwers te koop zijn.

In de Verenigde Staten nam Heineken in 2015 een belang in ambachtelijke brouwer Lagunitas. Dat bleek de opmaat voor een volledige overname van Lagunitas afgelopen jaar.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties