Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken doet grote overname in Mexico

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken doet grote overname in Mexico

12 januari 2010 om 10:08

Heineken heeft opnieuw een grote overname gedaan. Gisteren werd bekend dat de brouwer Fesma overneemt.

Heineken doet grote overname in Mexico

Met de overname Femsa en de daarbij horende biermerken Sol, Tecate en Dos Equis is Heineken in een klap de nummer twee op de Mexicaanse biermarkt. De overname gaat via een aandelenruil. Femsa krijgt voor de aandelenruil een belang van 20 procent in Heineken Group. Deze grote overname is de tweede in korte tijd, in 2008 kocht Heineken, samen met het Deense Carlsberg, het Britse Scottish & Newcastle.

Lees ook

De Mexicanen krijgen een minderheidsbelang in Heineken en mogen twee commissarissen benoemen. De familie Heineken houdt ook na de transactie een meerderheidsbelang, en daarmee de zeggenschap. Gebaseerd op de aandelenprijs van Heineken op 8 januari, komt de waarde van Femsa neer op 3,8 miljard euro. Heineken moet 86 miljoen nieuwe aandelen uitgeven om de overname te financieren. Het is voor het eerst sinds 1968 dat Heineken nieuwe aandelen uitgeeft voor een overname.

Met de overname krijgt Heineken een sterke positie in Zuid-Amerika en versterkt het bedrijf zijn positie op de Amerikaanse markt, waar Femsa naartoe exporteert. Heineken verwacht voor 2013 150 miljoen euro aan kosten te besparen door schaalvoordelen. Het bedrijf verwacht de investering binnen zes jaar terugverdiend te hebben.

Cookie instellingen