Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken helpt horeca met huurmaatregelen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken helpt horeca met huurmaatregelen

06 april 2020 om 11:17

Heineken Nederland is in actie gekomen voor al hun klanten. Nog voor het moment dat alle preventieve maatregelen in de samenleving van kracht waren had Heineken al tegemoetkomingen. 

Heineken
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Geen druppel bier 

De Nederlandse horeca wordt door de COVID-19 crisis hard getroffen. Er wordt geen druppel bier getapt en geen gerecht geserveerd. Nog voor het moment dat alle preventieve maatregelen in de samenleving van kracht werden, is Heineken Nederland voor al hun klanten in actie gekomen door tegemoet te komen in liquiditeit, het kosteloos cancelen van evenementen, bestellingen te annuleren en niet in rekening te brengen, tank- en fustbier op te halen, tapinstallaties af te sluiten en leidingen te spoelen zodat hygiëne en kwaliteit gewaarborgd blijft voor betere tijden.Heineken

Heineken geeft hiermee een sterk signaal af schouder aan schouder te staan met al hun ondernemers in deze uitzonderlijke tijd. Heineken heeft dan ook besloten om de huurverplichtingen, voor 130 horecazaken waarvan Heineken pandeigenaar is, tot en met mei op te schorten. Tevens zal de helft van de verplichte huursom voor de maand april kwijtgescholden worden. Het betreft een eenmalige kwijtschelding voor onze klanten die in afwachting zijn van structurele overheidsmaatregelen om op korte termijn het hoofd boven water te houden. Met deze maatregelen hoopt Heineken lucht te geven aan die klanten bij wie het water aan de lippen staat.

Bovenal bierbrouwer 

Bovengenoemde huurmaatregelen gelden voor iedere ondernemer waarvan de zaak is gevestigd in een pand dat eigendom is van Heineken. Heineken kan dit risico dragen omdat het bedrijf bovenal bierbrouwer is in plaats van een vastgoedonderneming. Daarmee is niet gezegd dat andere pandeigenaren, voor wie het vastgoed de primaire inkomstenbron is, een vergelijkbaar aanbod kunnen doen. Veel pandeigenaren zitten in een totaal andere positie en is het vastgoed de enige inkomstenbron. Heineken doet met ca. 600 pandeigenaren zaken. Dit landschap is enorm versnipperd en er zijn veel verschillende partijen, van privaat tot institutioneel, actief. Daar waar we geen eigenaar zijn, maar ‘tussenhuurder’, pakt Heineken pro-actief een bemiddelende rol met tegelijkertijd de wetenschap dat Heineken niet kan beslissen over andermans portemonnee.

Lees ook

Help de Horeca

#helpdehorecaAanvullend op deze maatregelen heeft Heineken met Koninklijke Horeca Nederland en een hele reeks partners de handen ineen geslagen en www.helpdehoreca.nl in het leven geroepen zodat iedereen straks weer naar hartenlust kan genieten in zijn/haar geliefde café of favoriete restaurant. Via dit platform is een waardebon aan te schaffen waarmee ondernemers direct geholpen worden aan broodnodige inkomsten. Juist nu ze gesloten zijn. Zodra de café- en restaurantdeuren weer open mogen is iedereen van harte welkom om je bon te verzilveren. Op dit moment hebben 5.630 zaken zich aangemeld en zijn er 16.000 waardebonnen aangeschaft met een totale waarde van €740.000,-.

Desinfecterende handgel 

Naast de horeca steunt Heineken ook Nederlandse en Belgische ziekenhuizen door hen te voorzien van desinfecterende handgel. De Nederlandse en Belgische ziekenhuizen hebben dit heel hard nodig. Heineken heeft nu al 250.000 fles handreiniger gemaakt van 30.000 liter alcohol. Heineken is niet de enigste bierbrouwerij die met innovatieve ideeën komt om een handje te helpen tegen COVID-19. Zo doneerde bierbrouwerij AB InBev eerder deze week ook al 5.000 handgels.