Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken hoofdsponsor van 750ste verjaardag Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken hoofdsponsor van 750ste verjaardag Amsterdam

28 februari 2024 om 11:59

Amsterdam en Heineken slaan de handen ineen voor de 750ste verjaardag van de stad. Heineken is de officiële hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar.

Heineken in Amsterdam
750 jaar Amsterdam logo
Burgemeester Halsema en CEO Van den Brink van Heineken proosten

750 jaar Amsterdam

Amsterdam en Heineken slaan de handen ineen om de 750ste verjaardag van de stad mede mogelijk te maken. De Amsterdamse bierbrouwer wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Om de feestelijke samenwerking tussen de stad en de brouwer te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van Heineken aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas.

Bruisende stad

Heineken proost op 750 jaar Amsterdam Over acht maanden barst het jubileumjaar los; van 27 oktober 2024 tot en met 27 oktober 2025 staat Amsterdam in het teken van de 750ste verjaardag. De stad viert deze mijlpaal groots, samen met al haar inwoners, én de rest van Nederland.

Een reeks van activiteiten, feesten, concerten, theatervoorstellingen, exposities en meer zal de stad laten bruisen als nooit tevoren. Te beginnen met een wervelend Openingsconcert in de Ziggo Dome op 27 oktober. 

Met als grote klap op de vuurpijl: een feest op een autoloze Ring van de A10 op 21 juni 2025, de langste dag van het jaar. Geheel in lijn met het vrije karakter van de stad, moeten de feestelijkheden bijdragen aan nieuwe verbindingen tussen inwoners en iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Omdat dit Heineken op het lijf is geschreven zal het samen met de organisatie zorgen voor bruisende initiatieven.

Lees ook

Heineken uit Amsterdam

Dolf van den Brink, CEO van Heineken: “We zijn al meer dan 150 jaar leverancier van gezelligheid. Heineken is geboren en getogen in deze prachtige stad; als trotse inwoner leveren we heel graag een actieve bijdrage aan de festiviteiten. Niet alleen omdat we een prachtige geschiedenis delen, maar juist ook omdat we anno nu bruisend onderdeel zijn van de kleurrijke samenleving die de stad rijk is. Van de typisch Amsterdamse kroeg tot het terras. De club of het stadion. De buurtborrel, de picknick in het park of housewarming. Als werkgever en Experience voor bierliefhebbers. Heineken zit in de haarvaten van de stad en brengt leven in de brouwerij, en daarom zijn we erbij. Samen met en voor de Amsterdammers gaan we er een onvergetelijk vieringsjaar van maken. Hoe we dit gaan doen, wordt nu druk aan gewerkt. Maar één ding is zeker; er zit veel moois in het vat en de hele stad kan meegenieten. Ik kijk uit naar het moment waarop we met iedereen die Amsterdam een warm hart toedraagt kunnen proosten op het 750-jarig bestaan.”

Rijke geschiedenis

Proosten op 750 jaar Amsterdam Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam: “Wie kijkt naar de rijke geschiedenis van onze stad, kan niet om Heineken heen. Gerard Heineken was 22 jaar toen hij het familiebedrijf in de 19e eeuw begon, met een ondernemersgeest die nog altijd bijzonder goed bij Amsterdam past. Anderhalve eeuw is Heineken onderdeel geweest van vele feestelijke momenten en mijlpalen in de stad, in het stadion, het theater of het café op de hoek. De bierbrouwer is inmiddels wereldberoemd en blijft trouw aan de plek waar het allemaal begon. Ik ben daarom trots op deze nieuwe samenwerking. Het Amsterdams bedrijfsleven is onmisbaar voor de viering van onze verjaardag. Met elkaar kijken we terug op 750 bewogen jaren en kijken we uit naar een feestelijk en groots jubileumjaar voor alle Amsterdammers en iedereen die onze stad een warm hart toedraagt.”

Leven in de brouwerij 

Als leverancier van gezelligheid, heeft Heineken® internationale allure verworven, zonder hierbij het Amsterdamse karakter te verliezen. Het merk is al 150 jaar innig verweven met de hoofdstad; in het hart (destijds de rand) van de stad aan de Stadhouderskade, daar waar nu de Heineken Experience zit, legde oprichter Gerard Heineken de basis met een kleine familiebrouwerij. Naast zorg voor de brouwerij was Gerard Heineken sterk betrokken bij de economische en culturele wederopstanding van Amsterdam, waaronder de bouw van het Rijksmuseum, de aanleg van het Noordzeekanaal en het Vondelpark.

Met steun aan culturele instellingen, evenementen zoals SAIL, Pride Amsterdam en de stichting The Green Mile is de sterke band met de stad en de Amsterdammers vandaag de dag nog altijd springlevend. Naast dat Heineken zich verbindt aan de 750e verjaardag van de stad Amsterdam is Heineken ook sponsor van SAIL 2025, volgend jaar vindt de 10e editie plaats. Ter ere van de 700e verjaardag werd in 1975 voor het eerst SAIL georganiseerd.

Burgemeester Amsterdam en CEO Heineken proosten

Cookie instellingen